Ana SayfaÇalışma YaşamıSerbest bırakılan inşaat işçileri: Zorla İstiklal Marşı okutmak istediler

Serbest bırakılan inşaat işçileri: Zorla İstiklal Marşı okutmak istediler

HABER MERKEZİ – HDP eş başkaları ve milletvekillerinin tutuklanmasını protesto yürüyüşü düzenledikleri için 48 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan işçilerden Hamza Özmen, gözaltında hem kendilerine hem de HDP milletvekillerine hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Kendilerine zorla İstiklal Marşı okutulmaya çalışıldığını söyleyen Özmen, “Sadece kendi halkımın seçtiği partiyi savundum. Pişman değilim” diyerek duruma tepki gösterdi. Serbest bırakılan işçilerden Ferhat Çeçen ise işten çıkartılacaklarına dair duyumlar aldıklarını belirterek, “İşten atılırsak yine direniriz” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanları dahil 10 milletvekilinin tutuklanmasını 6 Kasım’da düzenledikleri yürüyüşle protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 15 inşaat işçisi tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemece ‘denetimli serbestlik’ ile bırakıldı.

48 saat Üsküdar Polis Karakolu’nda gözaltında tutulan işçiler serbest bırakılmalarının ardından yaşadıklarını Gazete Karınca’ya anlattı.

Şantiyeden gözaltına alındıkları için kaskları ve tulumları hala üzerlerinde olan işçilerden Hamza Özmen gözaltında psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını söyledi.

özmen, karakolda polisin tehditlerine maruz kaldıklarını anlatan polisin kendilerine zorla İstiklal Marşı okuttuğunu söyledi.

‘Zorla İstiklal Marşı okutmaya çalıştılar’

Özmen yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘Gültan Kışanak’a ne yaptıysak size de aynısını yapacağız’ dediler. ‘Sen bu kadar sene hapis yiyeceksin’ diye hakaret üstüne hakaret tehdit üstüne tehdit…

O anda tepki gösteremedik. Desek de şiddete başvuracaklardı zaten.

Beni gözaltına aldıklarında biz 5 kişiydik. Bize zorla İstiklal Marşı okutmaya çalıştılar. Bana ne mezunusun diye sordular. Lise mezunuyum dedim.  İstiklal Marşı bilimiyorum dedim. Bunun üzerine HDP milletvekillerine hakaret ettiler.

“Gözaltında direndik” diyen Özmen, eylemlerinde haklı olduklarını belirterek, “Yarın olsa yarın da yaparım illegal bir şey yapmadım. Sadece kendi halkımın seçtiği partiyi savundum. Pişman değilim” dedi.

‘İşten atılırsak direniriz’

işçiSerbest bırakılan bir diğer işçi Ferhat Çeçen ise emniyette kendilerine “Başka bir eyleme katıldınız mı?”,  “Eylemi kimin organize ettiğini biliyor musunuz?” “Slogan attınız mı?” gibi soruların yöneltildiğini söyledi.

“HDP’nin Meclis’te bir parti yine olsa yine yürürüz” diyen Çeçen suç işlemediklerini ama buna rağmen gözaltın alındıklarını söyledi.

Polise isimlerinin işveren tarafından verildiğini iddia eden Çeçen,  şimdi de işten çıkartılacaklarına dair duyumlar aldıklarını söyledi ve “İş başı yapmamıza imkan olursa iş başı yapmak istiyoruz. İşten atılırsak da direniriz” dedi.