HomeGüncelSırrı Süreyya Önder: Saldırı biz binada gözaltındayken yapıldı

Sırrı Süreyya Önder: Saldırı biz binada gözaltındayken yapıldı

HABER MERKEZİ – Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Bağlar ilçesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasına düzenlenen ve IŞİD tarafından üstlenilen bomba yüklü araçla yapılan saldırıya değinerek, saldırının kendileri binada gözaltında tutuldukları sırada yapıldığını söyledi.

HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve 7 milletvekilinin tutuklanması Diyarbakır DBP il örgütü önünde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklamasında dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuştu.

Diyarbakır Bağlar ilçesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasına düzenlenen ve IŞİD tarafından üstlenilen bomba yüklü araçla yapılan saldırıya değinen Önder, saldırıda gözaltındaki HDP milletvekillerinin hedeflendiğini söyledi.

‘Saldırıda HDP’liler hedef alındı’

Önder, “Saldırının olduğu binada milletvekillerinin, eş başkanların dışında HDP ilçe başkanları da vardı. Toplu katliam yapacaklardı” dedi.

“Bu topraklar sizden çok daha zalimlerini gördü” diyen Önder, “Bu halkın hiçbir zalim karşısında dizi toprağa değmedi” diye konuştu.

Tutuklamaların kendilerini yıldıramayacağının vurgulayan Önder, şunları söyledi: “Başbakan, Adalet Bakanı demeç veriyor, ‘Mahkemeler çağırmışsa gideceksiniz’ diyor. Ama kısa zaman önce ‘Bu mahkemeleri tanımıyoruz’ dediniz. Mahkemelere gitmemek için Meclis’i 24 saat çalıştırdınız. Bölgede zulüm varsa, onların terörle içiçe girmelerindendir. Ama bu devran hep böyle sürmez. Bu terazinin çekeceği bir ağırlık vardır.”

Kentteki her  türlü toplantı ve gösterinin polis müdahalesiyle karşılaştığına dikkat çeken Önder, “Amed bombalamalara açık ama demokratik tepkilere kapalı. Bombalı araçlar Amed’in kalbine sokabiliyorlar” dedi.