Ana SayfaGüncelTSK: Suriye rejimi saldırdı, 3 askerimiz yaşamını yitirdi

TSK: Suriye rejimi saldırdı, 3 askerimiz yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – TSK, Bab bölgesindeki birliklere Suriye rejimine bağlı hava kuvvetlerince saldırı düzenlendiğini, 3 askerin hayatını kaybettiğini 10 askerin de yaralandığını duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “Fırat Kalkanı” adını verdiği Suriye operasyonu kapsamında ülkenin kuzeyindeki Bab bölgesinde bulunan Türk birliklerine hava saldırısı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan TSK, saldırı neticesinde üç askerin yaşamını yitirdiğini, 10 askerin ise yaralandığını bildirdi.

TSK açıklamasında saldırının ‘Suriye rejimine bağlı hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği’ de ifade edildi.

TSK açıklamasının tamamı şöyle:

Fırat Kalkanı Harekâtında yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yayın yasağı

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından, hava saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

“Fırat Kalkanı”

Türkiye’nin, “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’ye düzenlediği operasyon  93 gündür devam ediyor.

DHA’nın derlediğine göre Cerablus operasyonunun başlamasından bu yana 16 asker yaşamını yitirdi.




Önceki Haber
Zeybekci: Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum, OHAL'i ben istemiyorum kardeşim
Sonraki Haber
Okuyarak tatmak: Şarap ve edebiyat tek şişede