Ana SayfaGüncelTürkan Elçi: Tahir’in katledilmesi bir milattır

Türkan Elçi: Tahir’in katledilmesi bir milattır

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, eşinin öldürülmesinin ardından geçen bir yıla ilişkin “Tahir’in katledilmesi bir milattır” değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz yıl 28 Kasım’da tarihi Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından öldürülmüştü.

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’na konuşan Türkan Elçi, eşinin öldürülmesini “Bildiğim tek şey Tahir’den sonra bütün hayatımın değiştiği” ifadesiyle özetledi.

Elçi cinayetinin ‘bir milat’ olduğu vurgusunu yapan Türkan Elçi, yaşanan sürece ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu menfur cinayetin aydınlanmayacağı ilk günden belliydi desem de içimde yine de bir umut taşıdım hep. Çünkü olayın gerçekleşme anına kadar biz toplumca umutlarımızı kaybetmemiştik.

Tahir’in katledilmesi bu anlamda bir milattır. Olayların tahmin edilemeyecek bir yöne doğru evrilmesi yönünden bir milattır diyorum.

Türkan Elçi, eşi Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından geçen bir yılı ise şu sözlerle anlattı:

Tahir ile ilgili geçen zamanın uzunluğu, kısalığı mevzusu bende her zaman bir kafa karışıklığı yarattı. Bazen dünmüş gibi geliyor. Bazen de yüzyıl geçmiş gibi her şey benden çok uzaklaşıyor.

Bazen gülüşüyle yanımdaymış gibi duruyor, hatta uzansam dokunacakmışım gibi. Bazen de yüzü bulanıklaşıyor, silikleşiyor. Zihin işte, zayıf zamanlarımızda bizimle oyun oynuyor.

Bildiğim tek şey Tahir’den sonra bütün hayatımın değiştiği.

Çok mütevazı, memnun olduğum, asla şikayet etmediğim bir hayatım vardı. Okula gitmek, çocuklarla ders işlemek. Öğretmenlik en sevdiğim, kendimi bulduğum bir meslekti diyebilirim.

Fakat insan hayatının gidişatını değiştirecek önemli bir olayla karşılaştıktan sonra ne kadar istese de eskisi gibi olmuyor hiçbir şey.

* Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

  Demirtaş'tan Tahir Elçi mesajı
  Amedspor maçında tribünler Tahir Elçi’yi unutmadı