HomeGüncel‘Tutuklanan HDP’li seçilmişleri tekli hücrelerde tutun talimatı’

‘Tutuklanan HDP’li seçilmişleri tekli hücrelerde tutun talimatı’

ÇAĞDAŞ KAPLAN

HABER MERKEZİ –  ÖHD üyesi avukatlar dün tutuklanıp Kandıra F Tipi Cezaevi’ne götürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri ve geçtiğimiz hafta tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ile görüştü. Avukatlar Kışanak’ın cezaevi müdürü ile yaptığı görüşmede müdürün “Adalet Bakanlığı’ndan tek kişilik odalarda tutulmanız yönünde talimat geldi” dediğini aktardı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar dün tutuklanan ve Kandıra F Tipi Cezaevi’ne sevk edilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, İdris Baluken, Ferhat Encü ile geçtiğimiz hafta tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü.

Gazete Karınca’ya görüştükleri tüm HDP’li seçilmişlerin tekli hücrelerde tutulduğu bilgisini veren ÖHD Genel Merkezi yöneticisi avukat Fatma Özdemir, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım ve Ferhat Encü’nün Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in ise Kocaeli 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak’la da bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten avukat Özdemir, Kışanak’ın cezaevi müdürü ile yaptığı görüşmede müdürün Kışanak’a “Adalet Bakanlığı’ndan tek kişilik odalarda tutulmanız yönünde talimat geldi” dediğini aktardı.