Ana SayfaDünyaÜnlü soul ve funk şarkıcısı Sharon Jones hayatını kaybetti

Ünlü soul ve funk şarkıcısı Sharon Jones hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Amerikalı funk ve soul şarkıcısı Sharon Jones yaşamını yitirdi

Amerikalı funk/soul şarkıcısı Sharon Jones, 60 yaşında hayatını kaybetti.

Yaklaşık üç yıl önce yakalandığı kanser hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren Jones’un sözcüsü, ünlü şarkıcının öldüğünü açıkladı.

Dap-Kings grubunun vokali ve beyni 60 yaşındaki Jones’a, 2013 yılında ikinci derecede pankreas kanseri tanısı konmuştu.

Bir süre duraksama gösteren hastalık 2015 yılında ünlü şarkıcının ciğerleri, karaciğeri ve lenf düğümlerinde yeniden ortaya çıkmıştı.

Sharon Jones kimdir?

1970’lerde funk gruplarıyla birlikte çalışan Sharon Jones, ıslah memuru ve zırlı araç güvenlik görevlisi olarak çalışmıştır. Kariyeri ancak orta yaşlarında soul ve deep funk efsanesi Lee Fields ile sahne aldığında ivme kazanmıştır.

Fransız Label Pure Plak Şirketinin sahipleri Roth ve Philip Lehman Jones’un performansından etkilenmiş ve Jones ile Switchblade adlı solo bir şarkı kaydı yapmışlardır.

Lehman and Roth daha sonra ABD’de Desco Records’u kurarken, Jones’un şarkısını bu şirketten de yayımlamışlardır. Desco’nun popülerliğinden güç alarak kurulan Daptone Kayıt şirketi Sharon Jones ile bir albüm kaydı gerçekleştirmiş ve Dap-Kings adlı bir grup kurulmuştur.

2002’de Sharon Jones & The Dap-Kings adı ile Dap Dippin’ with Sharon Jones and the Dap-Kings albümünü çıkartan grup, dikkatleri üzerine çekerken, 2015’te de Grammy Ödülü’ne aday gösterilmiştir.