Ana SayfaEkolojiVeliler ‘Proje Okul’a karşı imza topluyor

Veliler ‘Proje Okul’a karşı imza topluyor

HABER MERKEZİ – ‘Proje Okul’ uygulamasına karşı çıkan veliler, 35’inci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda stant açarak imza toplamaya başladılar. Çocuklarının geleceğinden endişe duyan veliler, topladıkları imzaları 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na göndermeyi planlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 2014 yılında çıkardığı kararname ile Türkiye’deki 170 okul, “Proje Okul” kapsamına alınmıştı.

“Tek tip bireyler yetiştirilmek” istendiğini belirten veliler projenin iptal edilmesi için veliler imza kampanyası başlattı.

Şimdiye dek 5 bin imza toplayan velilerin hedefi 15 bin imza.

“Hukuksuz bir uygulama”

“Proje Okula” karşı imza toplayan velilerden biri olan Canan Kuralay, proje kapsamında yeri değiştirilen öğretmenler için “Zorunlu olarak öğretmenlerimiz sene başında başka okullara nakledildi. Bunun çok hukuksuz bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Proje kapsamına alınan okulların köklü tarihe sahip okullar olduğuna dikkat çeken Kuralay, “Gönderilen öğretmeler de bu okullarda yıllarca emek vermiş, okulun kültürünü taşıyan bir bakıma okulun hafızası olan kişilerdi. Onların gönderilmesi bu kültürün, bu hafızanın yok edilmesidir” dedi.

Çocuklarının bu okulları seçmesinin sebebini bu okulların “marka” değerine bağlayan Kuralay, “Bizim çocuklarımız, isimleri ve kültürleri dolayısıyla bu okullara gitti. Gelinen noktada ise öğrenci de veli de öğretmen de mağdur” şeklinde konuştu.

Uygulamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı ile görüşmek istediklerini söyleyen Kuralay, bu taleplerinin dikkate alınmadığını belirtti.

Hedefledikleri 15 bin imzayı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde MEB’e verecekleri bilgisini de paylaşan Kuralay, son olarak şunları söyledi:

Proje okulları uygulamasının neler getireceğine dair yönetmelikte hiçbir şey göremiyoruz, içinin boş olduğu görünüyor. Biz, 24 Kasım’da Bakanlığa giderek bu uygulamanın durdurulmasını isteyeceğiz. Biz de kamuoyu oluşturmak için buradayız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dolar'dan tarihi rekor: 3.32
Sonraki Haber
Fırat'ın doğusuna çekilen YPG, Rakka Operasyonu'nda