Ana SayfaGüncelYıldırım’dan AP’ye: Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar

Yıldırım’dan AP’ye: Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun müzakereleri dondurma kararıyla ilgili olarak “Bu kararın hiçbir anlamı yok. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar” dedi.

Başbakan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) müzakereleri dondurma kararıyla ilgili olarak “Bu kararın hiçbir anlamı yok. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. AP bu kararla kendini küçük düşürmekten başka hiçbir şey yapmamıştır” dedi.

İstanbul Sağlık Fuarı’nın kapanış programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) müzakereleri dondurma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu, bir kez daha “Bu kararın bir anlamı yok” dedi.

Yıldırım, devam eden ekonomik sorunlara da değindiği konuşmasında, Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili olarak “2017’de kalkacak” dedi, 2019’a kadar da seçim olmayacağını söyledi.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

AP’nin kararı

AB bir karar aldı. Milletvekilleri AP’de toplandılar. Bu kararın bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimizin kararları karşısında boynumuz kıldan incedir. Onun dışındaki kararların bizim için önemi yoktur. Avrupalı dostlarımız mesele Türkiye olunca objektiflikten uzaklaşıyorlar.

AP bu kararla kendini küçük düşürmekten başka hiçbir iş yapmamıştır. Milletimizin AB’ye zaten azalmakta olan güven duygusu daha da zedelenmiştir. AB Türkiye ile mi, yoksa Avrupa’da kol gezen terör örgütleri ile mi işbirliği içinde olacak bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir.

Ben inanıyorum ki bu karar AB liderler zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak. Avrupa’da vizyon sahibi liderler olduğunu düşünüyorum.

Ekonomi ve OHAL

Vatandaşlarımız hiç endişeye kapılmasın, Türkiye’de ekonomi ile ilgili bu dalgalanma bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçici bir durumdur. İnşallah 2017’den itibaren yatırımlara, üretime, istihdama daha fazla kaynak ayıracağız. Olağanüstü halin şartları da ortadan kalkmış olacak.

Seçim

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sınırlı değişikliğimizi de yapıp yolumuza devam edeceğiz. Seçim meçim yok. 2019’a kadar vatandaş seçimini yaptı. Biz de vatandaşımızın hizmetinde olmaya gece-gündüz devam edeceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Diriliş Ertuğrul' krizi: "Bayülgen'in Kanal D'deki programı iptal edildi"
Sonraki Haber
Kadınlar polis müdahalesine rağmen Ankara'da eylemdeydi