Ana SayfaDünyaZizek’e göre Clinton Trump’tan ‘daha tehlikeli’

Zizek’e göre Clinton Trump’tan ‘daha tehlikeli’

HABER MERKEZİ – Slovenyalı ünlü düşünür Slavoj Zizek, 8 Kasım’daki ABD başkanlık seçimlerinde kimi desteklediğini açıkladı ve Demokratların adayı Hillary Clinton’ın Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’tan ‘daha tehlikeli’ olduğunu söyledi.

2016 ABD başkanlık seçimleri, 8 Kasım 2016 tarihinde yapılacak.

Başkanlık seçim yarışı Demokratik Parti’nin adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump arasında geçecek.

Her iki aday için de çok sayıda eleştiri gelmesinin ardından Slovenyalı ünlü düşünür Slavoj Zizek’ten de bir yorum geldi.

‘Gerçek tehlike Hillary’

ABD vatandaşı olması durumunda kimi destekleyeceği sorusunu yanıtlayan Zizek, “Trump’ı desteklerdim. Ondan korkuyorum. Gerçek tehlikeninse Hillary olduğunu düşünüyorum” dedi.

Zizek, “Eğer Trump kazanırsa Cumhuriyetçiler ve Demokratların ikisi de temellerine dönecek, kendilerini yeniden düşünecek ve belki de oradan bazı şeyler çıkacak” diye konuştu.

Slavoj Zizek, şöyle devam etti: “Amerika hala diktatörlükle yönetilen bir devlet değil, Trump da faşizmi getirmeyecek. Ancak bu büyük bir uyanış olabilir. Yeni siyasi süreçler tetiklenebilir.”