Ana SayfaGüncel2017’nin merakla beklenen 10 uyarlama filmi

2017’nin merakla beklenen 10 uyarlama filmi

HABER MERKEZİ – Filmleri izlemek yerine kitabını okumayı tercih ediyorsanız, bu uyarlamalar 2017’de gösterime girecek. İşte 2017’de beyaz perdeye yansıtılacak olan 10 kitaptan uyarlama filmler şöyle…

1) Live by Night

Denis Lehane’nin suç romanından esinlenen gerilim temalı filmin yazarlığını, yapımcılığını ve oyunculuğunu Ben Affleck üstlendi. Sienna Miller ve Elle Fanning’in de rol aldığı film, 1926’da Boston’da bir polis memurunun oğlu olan ve başlangıçta ufak çapta hırsızlık yapan Joe Coughlin’in yeraltı suç dünyasına dalmasını anlatıyor. Film 20 Ocak’ta Türkiye’de gösterime girecek.

2) T2 Trainspotting

Ewan McGregor, Ewan Bremner, Jonny Lee Miller ve Robert Carlyle’ın yeniden bir araya geldiği Trainspotting 2 filminin Türkiye için belirlenen vizyon tarihi 3 Mart 2017. Irvine Welsh’in Porno kitabından sinemaya uyarlanan filmin senaryosu da John Hodge imzası taşıyor. Irvine Welsh’in, ilk filmde olduğu gibi T2‘de de Mikey Forrester karakteriyle karşımıza çıkacak.

3) Hidden Figures

Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. 3 siyah kadın NASA’da büyük işlere imza atmaktadır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn’in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır.

Yönetmen koltuğunda Theodore Melfi’nin oturduğu Hidden Figures filmi dramatik-biyografik yapımların bir örneği. Filmin başrollerini Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monáe üstlenirken filmin kadrosunda ise Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge ve Glen Powell gibi başarılı isimler yer alıyor. Film 13 Ocak’ta Türkiye’de gösterime girecek.

4) The Sense of an Ending

Julian Barnes’in ödül aldığı kitaptan uyarlanan film, 24 Mart’ta gösterime girecek. Jim Broadbent, Charlotte Rampling ve Michael Dockery gibi yıldızların oynadığı filmde Tony Webster (Broadbent) ansızın bir mektup alana kadar sessiz bir yaşamı vardı. Mektuptan sonra Webster, gençliğinin kusurlu hatıraları, ilk aşkı ve yıllar önce verilen kararların yikıcı etkileriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

5) The Circle

2017 baharında gösterime girecek olan film, Dave Ager’sin romanından uyarlandı. Dünyanın en büyük teknoloji ve sosyal medya şirketi sıralamasında yükselen genç kadın Mae’yı Emma Watson canlandıracak. Filmde aynı zamanda Tom Hanks, Karen Gilan ve John Boyega da rol alıyor.

6) Based on a True Story

Delphine de Vigan’ın ödüllü romanı D’après Une Histoire Vrai kitabını beyaz perdeye uyarlayacak. Polanski’nin yönetmenliğini üstleneceği filmin senaryosunu ise Olivier Assayas kaleme alacak. Based on a Ture Story, edebiyat dünyasındaki başarısının ardından sinemada da şansını deneyecek. Film, ”kitabı filmden daha iyi” klişesine tez mi anti tez mi olacak kesin bir şey söylemek henüz imkansız olsa da şu ana kadar açıklanan kadrosu, filme sinema tarihinde kendine yer edinecek bir imkan sunuyor.

Delphine de Vigan tarafından kaleme alınmış olan kitap, bir roman yazarının kitabını tamamladıktan sonra düştüğü boşluğu anlatıyor. Yazarın hayatına giren bir hayranın, yazarın hayatını ve sosyal çevresini etkilemeye başlamasını konu alan kitap Fransa’da pek çok edebiyat ödülüne layık görüldü. Şimdi de Olivier Assayas tarafından tekrar kaleme alınarak senaryolaştırılacak. Assayas, Clouds of Sils Maria, Sumemer Hour ve Something in the Air filmlerinin senaristliğini ve yönetmenliğini yapmıştı. Son olarak da geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Cannes Film Festivali’nde Personal Shopper filmiyle isminden çok bahsettirmişti. Dizi severlerin de ismini Carlos dizisiyle duymuş olabileceği Olivier Assayas, bu sefer yazdığı senaryoyu kendisi yönetmeyecek. Bunun yerine senaryosunu bir üstada teslim edecek.

7) My Cousin Rachel

Daphne du Maurier’in 1951’de yayınladığı romana dayanan My Cousin Rachel, gizemli bir gerilim filmidir. Rachel (Rachael Weisz), Philip’in yardımsever kuzeni olan kocası Ambrose’yi öldürmekle suçlanır. Fakat Rachel’ın aldatıcı cazibesinden etkilenen Philip’in duyguları karmaşıklaşmaya başlıyor.

8) HHhH

Laurent Binet’in en çok satan romanı “HHhH”, Rosamund Pick, Mia Wasikowska, Jack O’Connell, Jason Clerke ve Jack Raynor’un oyunculuklarıyla beyaz perdeye taşınıyor. Sene 1942: Nazi Gizli Servis Şefi Reinhard Heydrich’i öldürmek için iki Çekoslovakyalı paraşütçü görevlendirdiği olayı konu alıyor.Filmin yönetmenliğini Cedric Jimenez üstleniyor.

9) Snow Man

Jo Nesbo’nun uluslararası camiada en çok satan kitabın uyarlamasının senaryosunu Hossein Amini ve Matthew Micheal Carnahan üstlendi. Oslo’da Kasım ayı başlamış, ilk kar yağmıştır. Birte Becker isimli işinden eve dönen bir kadın, eve döndüğünde eşi ve oğlunun yapmış olduğu kardan adamı görebilmek için sabırsızlanmaktadır. Ancak bir hayal kırıklığı kapıdadır; kardan adam yoktur. Ancak kısa bir süre sonra pencereden baktıklarında karşılaştıkları görüntü ise oldukça tuhaftır. Dışarıda kendilerine doğru bakmakta olan bir kardan adam vardır! Ardından yaşanan cinayetler ve ‘kardan adam’ imzalı mektuplar ise esrarengiz bir olaylar silsilesine neden olur.

10) On Chesil Beach

Ian McEwan’ın ödüllü romanından uyarlanan film 2017 yılının sonlarına doğru gösterime girecek. Saoirse Ronan, Emily Watson ve Anne-Marie Duff’ın rol aldığı film 1962 Haziran’ında geçiyor.