Ana SayfaDünyaAlmanya’da bir kadın tekmeli saldırıya uğradı

Almanya’da bir kadın tekmeli saldırıya uğradı

HABER MERKEZİ – Almanya’nın başkenti Berlin’de metro istasyonunda bir kadın tekmeli saldırıya uğradı. Toplumun büyük tepkisine sebep olan ve 26 Ekim’i 27 Ekim’e bağlayan gece yaşanan saldırının görüntüleri yayınlandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 26 Ekim’i 27 Ekim’e bağlayan gece, 00.20 sıralarında Hermann Caddesi metro istasyonunda bir kadın tekmeli saldırıya uğradı.

Saldırı olayının basında yer alması ve gelen tepkilerden sonra polis saldırı anının güvenlik kamerası kayıtlarını yayınladı.

Video kaydında saldırganların 4 kişi oldukları görülüyor. Saldırganlardan biri merdivenlerden inen 26 yaşındaki kadına arkadan yaklaşarak sırtına tekmeyle vuruyor. Videoda, merdivenlerden düşen kadının yerden kalkmaya çalıştığı ve çevredekilerin yardıma geldiği görülüyor. Saldırganlar bu sırada rahat bir şekilde olay yerinden uzaklaşıyorlar.

Olay sosyal medyada ve politikacılar arasında büyük tepkiye neden olurken, ırkçı gruplar ise saldırganların yabancı kökenli olduğunu iddia ediyorlar. Yaralama suçundan soruşturma başlatan Berlin polisi, tanıkların (030) 4664- 57 11 00 numaralı telefona başvurmalarını istedi.

Almanya’da cezai soruşturmalarda faillerin fotoğraf ve görüntülerini polisin yayınlanması hakim ve savcının iznine bağlı. Olayın fotoğraf ve videoları faillerin yakalanabilmesi için çoğu zaman olaydan haftalar sonra yayınlanabiliyor.