Ana SayfaGüncel2. Amed Film Festivali ‘Sınırsız Sinema’ sloganıyla başlıyor

2. Amed Film Festivali ‘Sınırsız Sinema’ sloganıyla başlıyor

HABER MERKEZİ –  II. Amed Film Festivali, ‘Sınırsız Sinema’ sloganıyla 22 Aralık’ta başlıyor. 

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Amed Film Festivali, 22 – 25 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

‘Sınırsız Sinema’ sloganı ile yapılacak olan festivalin ilk planlanan tarihi 4-14 Kasım iken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının tutuklanarak yerlerine kayyum atanmasıyla gerçekleşememişti.

Amed Film Festivali Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Sadece Amed’de değil, sanatın devrimci gücüne inanan sanatçıların olduğu her yerde ve her kentte filmlerimizi göstereceğiz” ifadelerine yer verildi.

Sinemacılara ve festival ekiplerine dayanışma çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar; baskıların, siyasi soykırımların, yasaklamaların ve sömürünün ağırlığını yaşıyor. Bu koşullar altında sanatın ve sanatçının görevinin, sinmek değil; tam da zamanın gerçeğini anlatmak için sesini yükseltmek olduğunu düşünüyoruz.

Sanat, doğası gereği muhalif bir yapıya sahiptir.  Her koşulda, zulmün, şiddetin ve zorbalığın karşısındadır. Hak, adalet, özgürlük, eşitlik için, kadın, çocuk, mülteci/sığınmacı, göçmen ve yoksulların hakları için, kısacası özgürce yaşanacak bir ortam için hiçbir zorlama olmaksızın, gönüllü biçimde, akıl, vicdan ve onurla yürütülen çalışmalara hiçbir şekilde mühür vurulamaz.

Yenilikçi, özgün ve yaratıcı bakış açılarına ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde hakikati anlatan filmleri halkımızla buluşturacağız.

Kentimizde salonlarını festivalimize açan demokratik kitle örgütlerine ve sanat kurumlarına dayanışmaları için teşekkürü borç biliriz.

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

Previous post
Amedspor’a 40 bin TL para cezası: ‘Taraftarın ideolojik propaganda yaptı’
Next post
Suriyeli trans kadın evinde katledildi