Ana SayfaGüncelAnkara’da HDP Genel Merkezi’ne silahlı saldırı

Ankara’da HDP Genel Merkezi’ne silahlı saldırı

HABER MERKEZİ – Ankara’da HDP Genel Merkezi’ne saldırı düzenlendi. Partiden yapılan açıklamada saldırının pompalı tüfekle gerçekleştirildiği, saldırganın daha sonra polise teslim olduğu belirtildi. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’daki Genel Merkezine silahlı saldırı düzenlendi.

Parti binasına tüfekle 4 el ateş edildi.

Saldırıda can kaybı ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

Olay sonrası saldırgan tüfeğini yere atıp ellerini kaldırarak polise teslim oldu ve gözaltına alındı.

HDP saldırı fotoğraflarını paylaştı

HDP tarafından yapılan ilk açıklamada “İl-ilçe binalarımıza, Genel Merkezimize dönük saldırıların azmettiricisi, intikam yemini eden ve seferberlik çağrıları yapan yetkililerdir” denildi.

“Saldırıların azmettirici her gün partimizi hedef gösterenlerdir”

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  tarafından yapılan “Azmettirenleri kınıyoruz” başlıklı açıklama ise şu şekilde:

Bu akşam saat 22:20 civarında A. T. G. isimli bir saldırgan, ticari bir taksi ile Genel Merkezimizin önüne gelmiş, araçtan inip kapının önüne geldiğinde montunun içerisinden pompalı tüfeğini çıkarıp 4 el ateş etmiştir. Daha sonra tüfeğini yere atıp ellerini kaldırarak polise teslim olmuştur.

Yaralananın olmadığı saldırıda Genel Merkez binamız hafif zarar görmüştür.

İl-ilçe binalarımıza ve son olarak da Genel Merkezimize yönelik bu saldırıların azmettiricisi, ‘intikam’ çığlıkları atan, kolluk kuvvetlerine ‘merhametsiz olun’ diyen, hiçbir hukuka dayanmadan ‘milli seferberlik’ ilan eden, her gün partimizi hedef gösteren iktidar mensuplarıdır.

İktidar bu tutumu ile HDP’ye yönelik bir algı operasyonu sürdürmektedir. Türkiye’nin dış ve iç politikasındaki kendi hatalarını ve fiyaskolarını örtmek için çabalamaktadır. ‘Ya başkanlık ya kaos’ anlayışı toplumu ve ülkeyi adım adım bir felaket girdabına sürüklemektedir.

HDP’yi demokratik siyasetten tasfiye etme çabalarına karşılık bizler demokratik siyasette güçlü bir şekilde ısrar ediyoruz. Sorunlarımızı demokratik siyasetle, diyalog ve müzakereyle çözme konusundaki tutumumuzda kararlıyız.

Ne bu saldırılar ne de algı operasyonları bizleri demokratik siyaset yolumuzdan, bu konudaki kararlı ve ilkeli tutumumuzdan vazgeçiremeyecektir.

HDP’ye operasyon ve saldırılar

İstanbul’da haftasonu gerçekleşen ve TAK’ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendiği saldırıların ardından HDP’ye mensup siyasetçilere yönelik operasyonlar sürerken, HDP’ye saldırılar da başlamıştı.

Balıkesir ve İskenderun’da HDP bina ve temsilciliklerine saldırılar düzenlenirken, dün de Konya’da yaklaşık 300 kişilik grup, HDP İl Başkanlığı binasına saldırıp binayı ateşe vermişti.

Dün de partinin Büyükçekmece’deki ilçe teşkilatına da saldırı düzenlendi. Bina ateşe verilirken, bina önündeki bir araç da kundaklandı.

Son olarak HDP’nin Adalar İlçe Örgütü saldırıya uğramış, gözaltına alınan saldırgan serbest bırakılmıştı.
  Balıkesir'de HDP il binasına silahlı saldırı
  Konya'da HDP il binasına saldırı
  İstanbul'da HDP binasına saldırı
  HDP'nin Adalar İlçe Örgütü'ne saldırı: Saldırgan serbest bırakıldı
  İçişler Bakanlığı: 2 günde 28 ilde 568 kişi gözaltına alındı