Ana SayfaÇeviri‘Anti-faşist Enternasyonalist Tabur’ kuruldu: İspanya’dan Rojava’ya devrimcilerin hayalleri yaşıyor

‘Anti-faşist Enternasyonalist Tabur’ kuruldu: İspanya’dan Rojava’ya devrimcilerin hayalleri yaşıyor

HABER MERKEZİ – Dünyanın farklı ülkelerinden IŞİD’e karşı mücadele için Suriye’nin Rojava bölgesine gelen anarşist ve sosyalistler, Anti-faşist Enternasyonalist Tabur’u kurduklarını ilan etti.

Suriye’nin Rojava bölgesinde, IŞİD’e karşı Demokratik Suriye Güçleri’nin verdiği mücadele sürüyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin bu mücadelesine dünyanın birçok ülkesinden destek de devam ediyor.

Demokratik Suriye Güçleri bünyesinde yer alan enternasyonalistler taburu da bunlar arasında.

Bu gruplar Rakka Operasyonu da dahil bölgede IŞİD’e karşı verilen mücadeleye aktif olarak katılım sağlıyorlar.

Anti-faşist Enternasyonalist Tabur

Bugünlerde kuruluşu ilan edilen Anti-faşist Enternasyonalist Tabur (Antifascist Internationalist TaburAIT) farklı ülkelerden Rojava’ya geçen anarşist ve sosyalistlerden oluşuyor.

Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan bu tabur, kuruluşunu ise “Rojava’dan tüm dünyaya” başlıklı bir yazıyla deklare etti.

Tabur, simgesinde yer alan tarihi 1935’te İspanya’da savaşan devrimcilerden aldığını belirtirken “Hayalleri ölmedi ve şimdi Rojava’da savaşan her yoldaşla birlikte yeniden doğuyor” diypr.

“Bizler yeryüzünde saygı, eşitlik ve özgürlük rüzgarlarına doğru yelken açtık” diyen anarşist ve sosyalist Anti-Faşist Enternasyonalist Tabur’un açıklaması şöyle:

Rojava’dan tüm dünyaya

Bugün bir grup anti-faşist, anarşist, komünist, sosyalist ve özgürlükçü yoldaşlar Rojava Devrimi’ni desteklemeye ve ezilenlerin mücadelesine katılmaya çağırıyor.

Bizler batı emperyalizminin gölgesinden, savaşmak ve Rojava’daki yoldaşlarımızdan özgürlük ve var olma hakkını nasıl savunacağımızı öğrenmek için geliyoruz. Cesaretleriyle baskı ve zulmün olmadığı bir yaşam, faşizmin ve gericiliğin olmadığı bir dünya inşa etmeyi umuyoruz.

Bizler yeryüzünde saygı, eşitlik ve özgürlük rüzgarlarına doğru yelken açtık. Bu yol yüreklerimizde bastırılmaz bir sıcaklık bırakarak unutulmaya doğru yola çıkan olağanüstü insanların yoludur.

Şu an hissettiğimiz sıcaklık, bize hayat veren ve bizi Kuzey Suriye Federasyonu mücadele ateşinin eşiğine sürenle aynı sıcaklıktır.

Her bir yoldaş, burada neşe dolu bir yürekle mücadele ediyor

Buradaki her yoldaş, bu sert topraklarda daha iyi bir dünya için zemin hazırlayan önceki partizan mücadelelerin diri hafızasıyla aydınlık mücadelesi veriyor. Bunun üzerine birliğimiz adına Mart 2015’te Till Tamir’e girerken İŞİD’e karşı cesurca savaşarak düşen yoldaşımız Şehit Ivana Hoffman’ı hatırlatmak istiyoruz.

Yüreğimizde muhafaza ettiğimiz bu değerleri korumak için hep birlikte savaşıyoruz. Simgemizi tarihin yenilgiye uğratamadığı 1935’te İspanya’da savaşan devrimcilerden alıyoruz. Hayalleri ölmedi ve şimdi Rojava’da savaşan her yoldaşla birlikte yeniden doğuyor. Bir anka kuşu küllerinden daima yükseldikçe Rojava’daki devrim ateşi sonsuza kadar yanmaya devam edecektir.

Biz Partizanlarız ve yaşıyoruz.

Anti-Faşist Enternasyonalist Taburu


Kaynak: Insurrection News

Çeviri: Lokman Sazan