Ana SayfaGüncelAslı Erdoğan: Gerçeğin yüksek dallarına umutsuzlukla çıkılamaz

Aslı Erdoğan: Gerçeğin yüksek dallarına umutsuzlukla çıkılamaz

HABER MERKEZİ – Tutuklu yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci Necmiye Alpay kendileriyle dayanışma amacıyla düzenlenen ‘Özgürlük Nöbeti’ne mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında “Gerçeğin yüksek dallarına umutsuzlukla çıkılamaz” ifadesini kullandı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya için başlatılan ‘Özgürlük Nöbeti’ 29’uncu haftasında, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde devam etti.

Bu haftaki nöbete, Güngören Demokrasi Platformu, CHP Güngören İlçe Örgütü, Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü katıldı.

‘Özgürlük nöbetine’ katılan kurum temsilcilerinin konuşmalarının ardından Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın cezaevi önüne kendileriyle dayanışmaya gelenlere gönderdikleri mesajlar okundu.

Aslı Erdoğan’ın mesajı şöyle:

Bu yağmurda cezaevi kapılarına gelmişsiniz, çok duygulandım. Sanırım ben yapamazdım! İçeride geçen her gün daha kısa, daha karanlık ama sizlere yeni öğrendiğim bir cümle ile selam yollayayım: ‘Gerçeğin yüksek dallarına umutsuzlukla çıkılamaz.’ Herkese çok çok selamlar, sevgiler, teşekkürler.

Necmiye Alpay’ın mesajı ise şöyle:

Tahir Elçi, gerçekliğin hakikatin ve adaletin temsilcilerindendi. Onu unutmuyoruz, anısı bize güç veriyor.

  Fransa kitabevlerinde Aslı Erdoğan okunacak