Ana SayfaGüncelBab’da yaşamını yitiren askerin videosu: ‘Yer: Bilinmedik yerler, Suriye’

Bab’da yaşamını yitiren askerin videosu: ‘Yer: Bilinmedik yerler, Suriye’

HABER MERKEZİ – Suriye’deki operasyon için “Orada ne işimiz var?” tartışması sürerken, operasyonda yer alan ve Bab’daki IŞİD saldırısında hayatını kaybeden askerlerden Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın bir videosu ortaya çıktı. Yalçın yayınlanan videosunda “Yer: Bilinmedik yerler, Suriye” diyor.

Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’ye yönelik operasyonu sürerken 4 aydır devam eden operasyonun başından bu yana hayatını kaybeden askerlerin sayısı 38’e yükseldi.

Asker ölümlerine ve operasyona ilişkin tereddüt ve tepkiler ise devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’ye operasyon için muhalefetin ve kamuoyunun “Orada ne işimiz var?” yönlü tepkisine “Akıl vermeye başladılar, ‘Ne işimiz var’ dediler” sözleriyle karşılık vermişti.

Bu tartışmalar sürerken operasyonun Bab ayağında yaşamını yitiren askerlerden 24 yaşındaki Ali Sezai Yalçın’ın ölmeden önce arkadaşlarıyla kayıt altına aldığı bir video ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, hayatını kaybeden Uzman Çavuş Yalçın’ın ilk olarak “Yer: Bilinmedik yerler, Suriye” dediği duyuluyor.

Yalçın daha sonra da üç arkadaşı ile ’Mihriban’ isimli türküyü söylüyor.

IŞİD’in Bab’daki saldırıları esnasında hayatını kaybeden Yalçın, geçen cuma günü Tokat’ın Erbaa İlçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

  ‘Fırat Kalkanı’nda yaşamını yitiren askerlerin sayısı 38’e yükseldi
  Erdoğan: Toprağın vatan olabilmesi için şehit ve gaziye ihtiyaç var
  ‘Fırat Kalkanı bir bataklık ve sonunu görmek mümkün değil’
  Fırat Kalkanı: "ÖSO'lular kaçtı, subaylar ve 'Bordo Bereliler' istifaya hazırlanıyor"



Önceki Haber
Kadın doktorların tedavi ettiği hastaların ölüm oranı daha düşük
Sonraki Haber
Paris'te parfüm müzesi açıldı