Ana SayfaEkonomiBaşbakan’dan ekonomi açıklaması: Serin kanlı olun hepsi geçecek

Başbakan’dan ekonomi açıklaması: Serin kanlı olun hepsi geçecek

HABER MERKEZİ – Döviz kurları ve ekonomideki son gelişmelere ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Vatandaşlarımız serin kanlı olsun, bunların hepsi gelip geçecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada döviz kurları ve piyasalarda yaşanan dalgalanmaya ilişkin konuştu.

Esnafları ve işverenleri rahatlatacak projeyi önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Yıldırım vatandaşlara da “Serin kanlı olun” diye seslendi.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

Küresel ekonomideki hareketlilik petrol üretiminin kısıtlanması kararı ile yeni bir boyut kazandı, bunları yakinen takip ediyoruz. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nu bugün toplayacağım. Tekrar alınması gereken kararları paylaşacağız. Küresel şartları dikkate alarak bu süreçten en az etkilenmemiz için gereken tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Türkiye bugünkünden daha ağır şartları en az 4-5 kez yaşadı.

Vatandaşlar serin kanlı olsun, bunlar gelip geçecek. 2017 çok daha iyi olacak, hesaplarımızı buna göre yaptık. Ülkemizin ekonomisinin geçici süreçten en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerimizi alıyoruz. Merkez Bankası da bağımsız olarak kararlarını alıyor.

 

 




Önceki Haber
İhraç edilen akademisyenlerden 'Sokak Akademisi'
Sonraki Haber
'İmece'den ev işçilerinin hak ve sorunları için çalıştay