Ana SayfaGüncelBelediye Başkanı’ndan evlilik kitabı savunması: ‘Bilimsel araştırmalara dayanıyor’

Belediye Başkanı’ndan evlilik kitabı savunması: ‘Bilimsel araştırmalara dayanıyor’

HABER MERKEZİ – Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kadına şiddeti meşrulaştıran, kadını ‘köle’ olarak nitelendiren ve tartışma yaratan “Evlilik ve Aile Hayatı” adlı kitaba dair açıklama yaptı. Saraçoğlu kitabın içeriğinin “Ayet, hadis ve bilimsel araştırmalara dayandırılmış çalışmalardan oluşmuştur” diye ifade etti.

AKP’li Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediye tarafından yeni evlenen çiftlere dağıtılan ve kadını aşağılayıcı ifadelerinden dolayı tepki çeken ‘Evlilik ve Aile Hayatı’ kitabına dair çıkan tartışmalara yanıt verdi.

‘Bilimsel araştırmalara dayanıyor’

Belediyenin resmi internet adresinden yayımlanan açıklamada kitabın 2014 yılından bu yana dağıtıldığını söyleyen Saraçoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Evlenen çiftlere; evlilik hayatlarında rehber edinmeleri, bilmedikleri konularda okuyup öğrenmeleri için ve diğer bir sebep ise son yıllarda boşanmaların artmasından dolayı sürdürülebilir evliliklere destek olmak amacıyla ‘İslam’da Evlilik ve Aile Hayatı Rehberi’ kitabını hediye ediyoruz.

Kitabın içeriği ise yoruma açıktır. Ayet, hadis ve bilimsel araştırmalara dayandırılmış çalışmalardan oluşmuştur. İlgili bakanlığın ve Diyanet İşleri Başkanlığının izniyle yaklaşık 20 yıldır piyasada bütün kitabevlerinde bulunabilen, basım ve dağıtılmasında herhangi bir sakınca olmayan bir kitaptır.

‘Siyasi gündem değiştirme’

Konuyla ilgili haberlerin ‘siyasi gündem değiştirme ve itibarsızlaştırma, karalama’ amacıyla yayınlandığını iddia eden Saraçoğlu, “Milletimiz diriliş mücadelesi verirken, bu gibi gündem dışı önemsiz konularla hiç kimse siyasi rant elde etmeye kalkmasın. Ayrıca bu konuyu irticayla bağlantı kurarak gündeme getirenlerin amacının ne olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

Kitapta hangi ifadeler yer alıyor?

– Erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir.

– Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun.

– Kadının çalışması faydasızdır.

– Kadının çalışması ailede krize neden olur.

– Çalışan her iki kadından biri tacize uğrar, çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler.

– Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır.

– Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur.

– Çok eşlilik yararlıdır, hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı.

– Evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı, özür ve af dilemeli, kocasını kızdırmamalı.

– Doğurgan ve sevimli kadınlarla evlenin ama bakire olsun.

– Kadın ölü gibi soğuk ve katı olmamalı, sıcak ve hareketli olmalı, çekici davranışlarıyla erkeğine güç ve kıvanç vermelidir. Cinsel ilişkide kadın da arzulu olmalıdır. Çünkü kadınlar arzulanmadan cinsi ilişki kurulursa çocuk ahmak olur

– Cinsel ilişki esnasında çok konuşmak da iyi bir şey değildir. Peygamberimiz şöyle buyururlar: ‘Kadınlarınızla cinsi münasebette bulunduğunuzda çok konuşmayın. Zira çok konuşmadan ötürü (sizlerde veya doğacak çocuklarınızda) dilsizlik-kekemelik oluşabilir.

  Belediyeden yeni evli çiftler için kitap: 'Erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir'