Ana SayfaGüncelCHP’li Eren Erdem: Demirtaş 6 milyon değil 81 milyonun temsilcisi

CHP’li Eren Erdem: Demirtaş 6 milyon değil 81 milyonun temsilcisi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü cezaevinde ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Demirtaş da 6 milyon değil 81 milyonun temsilcisidir. Bunların susturulması halkın susturulmasıdır” dedi. Erdem görüşmede Demirtaş’ın  “Başka bir ülkede özgürce yaşamak yerine kendi ülkemde hapiste olmayı tercih ederim” dediğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü cezaevinde ziyaretlerinin ayrıntılarını  GazeteDuvar’a anlattı.

Seçilmiş milletvekillerinin tutuklu yargılanmasını doğru bulmadıklarını belirten Erdem, kararın siyasi olduğunu söyledi. Erdem, “Ben ya da bir başka milletvekili seçildiği yerin değil, Türkiye’nin milletvekilidir. Demirtaş da 6 milyon değil 81 milyonun temsilcisidir. Bunların susturulması halkın susturulmasıdır. Anayasa 83. madde açık şekilde milletvekillerinin yasama faaliyetlerinin engellenemeyeceğini söyler. Karar siyasidir, anayasaya aykırıdır. Devletin de gelecekte başını sıkıntıya sokacaktır. AİHM’in vereceği kararların sorumlusu bu durumda Türkiye Cumhuriyeti değil, AKP olarak görülmeli, onlar bunun bedelini ödemelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Erdem, Demirtaş’ın tecritte tutuluyor olmasına ilişkin cezaevi müdürü ile yaptıkları görüşmede müdürün “Demirtaş’a yönelik provokasyonları önlemek için onu özel bir alana aldık” dediğini aktardı.

Demirtaş’la 40 dakika süren bir görüşme yaptıklarını anlatan Eren Erdem, Demirtaş’ın şu sözlerini aktardı:

Biz tutuklanacağımızın duyumunu 15 gün öncesinden almıştık. Ben rahatlıkla başka bir ülkede olabilirdim, ama ben başka bir ülkede özgürce yaşamak yerine kendi ülkemde hapiste olmayı tercih ederim.

Erdem Ahmet Türk’ü de Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettiklerini söyledi ve izlenimlerini şöyle anlattı:

74 yaşında kalbi pille çalışan değerli bir siyasetçi olan Ahmet Türk “yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar, altına imza atmaya hazırım” dedi. “Yeter ki kan dursun, çocuklar ölmesin, ben her şeye hazırım” diyor.

 

 




Önceki Haber
Sara Aktaş'a ev hapsi
Sonraki Haber
Yurt katliamıyla ilgili araştırma komisyonu kurulacak