Ana SayfaGüncelCHP’li Pavey: Ahmet Türk’ün sağlığı giderek kötüleşiyor

CHP’li Pavey: Ahmet Türk’ün sağlığı giderek kötüleşiyor

HABER MERKEZİ – Tutuklu Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DBP’li Ahmet Türk’ün sağlığının ‘endişe verici’ olduğu açıklandı.

24 Kasım’da tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün sağlık durumunun ‘endişe verici’ olduğu açıklandı.

Açıklama, Ahmet Türk’ün avukatı Erdal Kuzu ve Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in Silivri Cezaevi’ndeki ziyaretinin ardından geldi.

Cumhuriyet’ten Ayşe Yıldırım’ın haberine göre kalp pili taşıyan Ahmet Türk’ün aylık rutin kontrollerinin dahi yapılmadığını belirten avukatı Erdal Kuzu, şunları aktardı:

Sağ gözünde katarakt oluşmuş. Doktor kataraktın ilerlediğini ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Olsa bile sonrasında hijyen koşulları gerekiyor. Ne yazık ki cezaevinde bu mümkün değil.

Türk’ün sağlık koşullarının gündeme getirilmesini istemediğini vurgulayan Kuzu, devamla şunları söyledi:

Kendisi moralli olsa da bizler onun için ciddi anlamda endişeli ve kaygılıyız. Kendisi Türkiye kamuoyuna malolmuş bir siyasetçi. Yaşamının riske edilmesi söz konusu. Fakat Türkiye’de cezaevinde bulunan hasta tutuklulara bakış açısı belli. Bugüne dek hastalık nedeniyle yaptığımız tahliye talepleri reddedildi ne yazık ki.

Son olarak dört gün önce savcılığın Türk’ü sağlık durumunu tespit etmek için heyet raporu hazırlanmak üzere bir hastaneye sevk ettiğini de bildiren Kuzu, şöyle devam etti:

Rapor henüz çıkmadı ama ‘cezaevinde kalabilir’ şeklinde çıkma ihtimali yüksek. Kamuoyunda Ahmet Türk’ün sağlık ve tutukluluğuna tepkileri ortadan kaldırmak için bu yönde bir rapor çıkacağını düşünüyoruz. Umarım heyet bizi yanıltır.

Rapor olumsuz çıkarsa bu kez Ahmet Türk’ün Adli Tıp Kurumu’na sevkini isteyeceğiz. Gerçi oradan da umutlu değiliz. Çünkü dediğim gibi Adli Tıp Kurumu’nun da hasta tutuklulara bakış açısı belli. Ama biz bütün hukuksal yolları kullanacağız. Soruşturmanın içeriğine dokunmadan söylüyoruz. O zaten ayrı bir hukuksal trajedi. Tutuklanmasını gerektiren hiçbir şey yok. Siyasal bir karar. Ama ağır sağlık sorunları olmasına rağmen cezaevinde tutulması başlı başına ihlal.

Ahmet Türk’ü cezaevinde iki kez ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de şunları anlattı:

Ahmet Türk’ün sağlık durumunun detaylarının paylaşılmasını doğru bulmasam da bunu yapmak zorundayız. Çünkü insani standartların bile değerlendirilmediğini görüyoruz. Ahmet Türk’ün sağlığı giderek daha kötüleşiyor. Acil ve adil bir karar alınmasını bekliyoruz. Sağlık katliamını önlemek için bunu yapmak zorundayız.

20 Kasım’da gözaltına alınan, 24 Kasım’da ise tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ahmet Türk, kalp pili taşıyordu. Sadece bunun için bile Türk’ün aylık rutin kontrollerinin yapılması gerekiyor.

Bunun yanı sıra Türk’ün yaşına bağlı başka hastalıkları da var.




Önceki Haber
Gazetecilerin yeni yılı özgür olsun
Sonraki Haber
Şüpheli kadın ölümü: Lise öğrencisi, erkek arkadaşı olduğu öğrenilince intihar etti