Ana SayfaGüncelCHP’li vekilden ‘IŞİD videosu’ tepkisi: Evlatlarımız yakılıyor, biz başkanlık konuşuyoruz

CHP’li vekilden ‘IŞİD videosu’ tepkisi: Evlatlarımız yakılıyor, biz başkanlık konuşuyoruz

HABER MERKEZİ – ‘Başkanlık’ teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu’nda konuşan CHP Milletvekili Özkan Yalım, IŞİD’in Türkiye askerlerini yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoyu göstererek “Evlatlarımız yakılıyor, biz burada başkanlık konuşuyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, IŞİD’in iki Türkiye askerini yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoyu ‘başkanlık teklifinin’ görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu’na taşıdı.

Yalım, yayınlanan söz konusu görüntüleri komisyonda izletmek isteyince tansiyon yükseldi.

Bu durum üzerine, AKP sıralarından Yalım’a tepki gösterildi.

CHP’li Yalım, partisinin grup başkanvekillerinin uyarısı üzerine görüntüyü yarıda kesti ve şunları söyledi:

Bu görüntüleri izleyince içim yandı. Benim kalbim bu görüntüleri izlemeye dayanmadı. Evlatlarımız yakılıyor, biz burada başkanlık konuşuyoruz. Çocuklarımızı savunmak zorundayız

Resmi olarak doğrulama da yalanlama da yok

IŞİD videosuyla ilgili ilkin Savunma Bakanlığı’ndan ‘videonun incelendiği’ yönünde bir açıklama yapılmıştı.

Ayrıca Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, üç askerin IŞİD’in elinde olduğuna yönelik bilgilerinin bulunduğunu söylemişti.

Konuya dair bir diğer açıklama ise Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan gelmişti. Elvan, “Benim detaylı bilgim yok. Gerçek olup olmadığını da bilmiyoruz” demiş ve TSK ile Savunma Bakanı’nı işaret etmişti.

Türkiye vatandaşlarına yönelik suçların soruşturulmasından sorumlu olan Ankara Başsavcılığı ise IŞİD’in yayınladığı video sonrası harekete geçmiş ve Genelkurmay, MİT ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazı yazarak görüntülerin doğru olup olmadığını sormuştu.

Son olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, söz konusu videoyla ilgili teyit edilmiş bir bilginin olmadığını söylemiş ardından da medyaya yüklenmişti.

Kurtulmuş, “Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar” demişti.