Ana SayfaGüncelCinsel istismar zanlısı kendini savundu: ‘Ben çocuklara iyilik ettim’

Cinsel istismar zanlısı kendini savundu: ‘Ben çocuklara iyilik ettim’

HABER MERKEZİ – Van’da zihinsel engelli iki kardeşe cinsel istismara maruz bırakan T.G’nin çocukların 19 yaşındaki zihinsel engelli ablalarına da cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. İstismarı itiraf eden T.G, kendisini “Ben çocuklara iyilik ettiğimi düşünüyorum” diye savundu.

Van’da T.G isimli geçici köy korucusunun zihinsel engelli 2 çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmış ve tutuklanmıştı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada T.G.’nin (47), çocukların 19 yaşındaki zihinsel engelli ablalarına da cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

Çocuklardan birinin okulda baygınlık geçirmesi üzerine ortaya çıkan olaya dair 2 Aralık’ta korucu T.G.’den alınan ifadede istismarın 5 yıldır sürdüğü anlaşıldı.

Tutuklanan T.G savcılık ifadesinde 12 ve 13 yaşında olan 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ederek, hamile olduğu belirtilen 12 yaşındaki çocuktan “tahrik olduğunu” ve çocukların zihinsel engelli olduğunu bilmediğini savundu.

T.G., savcılık ifadesinde ise 2 çocuğa istismarda bulunduğunu ancak 19 yaşındaki ablalarına cinsel saldırıda bulunmadığını öne sürdü. 2’si çocuk 3 engelli kardeş ise psikolog eşliğinde verdikleri ifadelerde farklı tarihlerde korucu T.G.’nin cinsel istismarına maruz bırakıldıklarını anlattı.

T.G. sorgusunda kendisini savunmak için skandal ifadeler kullandı. T.G. ifadesinde şunları söyledi:

Evin ahalisinden biri gibiyim. 5 senedir evlerine girip çıkarım, yemek yerim, oturup sohbet ederim. Çocukların zihinsel engelli olduğunu zannetmiyorum. Onlar normal insanlardır. Zihinsel engelli bir davranış göstermezler. (12 yaşındaki çocuk) beni tahrik ederdi. (Çocukların evlerine) bazen yiyecek bir şeyler alırım. İhtiyaçlarını karşılarım. Ben ailelerinden biri gibiydim. Ben çocuklara iyilik ettiğimi düşünüyorum. Evlerine gidip geldiğimde hediyeler alırdım. Bir aile gibiydik. Ben sık sık evlerinin etrafında olurdum. (Çocuklara) para verirdim. Yüzük alacağımı söylemiş olabilirim. Ama almış değilim.

Cinsel saldırıya maruz bırakılan 19 yaşındaki zihinsel engelli kadın ise savcılık ifadesinde T.G.’nin kardeşlerine yönelik istismarına şahit olduğunu anlattı.

Kendisine saldıran T.G.’den korkuttuğu için istismarı kimseye anlatamadığını dile getiren genç kadın, “Böyle bir şeye maruz bırakıldığım için toplum nazarında rencide olacağım düşüncesine kapıldım” diyerek, T.G.’den şikayetçi olduğunu belirtti.

  Zihinsel engelli iki çocuk korucu tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı