Ana SayfaGüncelDeğer Deniz davasında gerekçeli karar: Sanığa indirim yok

Değer Deniz davasında gerekçeli karar: Sanığa indirim yok

HABER MERKEZİ – İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde cinsel saldırıya maruz bırakılıp katledilen Değer Deniz davasında mahkeme sanık hakkında karar verdi. Mahkeme sanık C.M.’nin cezasına ‘tahrik indirimi’ uygulamayarak emsal bir karar verdi. 

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan evinde 5 Mayıs 2015 tarihinde, cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra öldürülen Değer Deniz davasında mahkeme gerekçeli kararı açıkladı.

Burcu Karakaş’ın Diken‘de yer alan haberine göre mahkeme, 27 Nisan 2016’da görülen duruşmada sanık C.M’ye ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘nitelikli kasten öldürme’  suçu işlendiğine kanaat getirerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Ardından savcı, C.M.’nin 17 yaşını doldurmuş olmasını dikkate alarak cezasını 24 yıl hapis cezasına indirmiş ama sanığın 18 yaşından küçük olması sebebiyle uygulanan indirim dışında herhangi bir indirim uygulamamıştı.

İstanbul 1’nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, açıkladığı gerekçeli kararında, sanığın cinayeti soğukkanlı bir biçimde işlediği ve herhangi bir indirim uygulanmayacağı belirtildi.

Gerekçeli kararda şu ifadelere yer verildi:

 Suça sürüklenen çocuğun fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, işlemiş olduğu suçtan dolayı pişmanlık duyduğunu gösterir bir halinin belirlenememesi hususları ile birlikte kısa kararda da belirtildiği üzere duruşmalarda gözlenen tavırları, sosyal inceleme raporundaki açıklamalar, kaçamaklı olarak yanıltıcı davranışlar gösterdiğinin saptanması, bir defada birden fazla suçu birlikte işlemiş ve eylemlerinin birbiri ile bağlantılı olması, cinsel istismar ve yağma suçlarını gizlemek amacıyla öldürme eyleminin gerçekleştirmiş olması nedeniyle eylemler sırasında soğukkanlı tavırları dikkate alınarak TCK 62. maddesinin uygulanmasının terbiye ve ıslah edici etkisinin olmayacağı kanaatine varılarak uygulanma imkanının bulunmadığına kanaat getirilmiştir.

Değer Deniz

Ankara doğumlu olan Değer Deniz uzun yıllar müzikle uğraştı. Deniz’in, 2012 yılında çıkardığı ‘Bekle’ adlı bir albümü bulunmaktaydı.

Değer Deniz, Metro müzik grubunda gitar çalmış, geri vokal ve düzenlemelerini de yapmış müzisyendir. Aynı zamanda bez bebek dizisinin jeneriğini yapmış ve seslendirmiştir. İlk albümünün adı ise Bekle’dir.

Müzisyen Deniz 5 Mayıs 2015’te Beyoğlu’ndaki evinde cinsel saldırıya maruz bırakılıp katledilmişti.