Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘seferberlik’ açıklaması: Söylediğim o ifade enteresandı

Erdoğan’dan ‘seferberlik’ açıklaması: Söylediğim o ifade enteresandı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı “Milli seferberlik ilan ediyorum” çağrısına ilişkin konuştu, “Bu, birinci derecede milli dayanışma açısından bir çağrıdır” dedi. Erdoğan kullanmış olduğu ‘seferberlik’ sözcüğünü ise ‘enteresan’ olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beşiktaş’ta eş zamanlı saldırılar neticesinde 44 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası yaptığı “milli seferberlik” çağrısına ilişkin konuştu.

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, kullanmış olduğu ‘seferberlik’ sözcüğünü ‘enteresan’ diye niteledi.

Erdoğan, yaptığı çağrının “milli dayanışma” amacı taşıdığını ifade etti.

Erdoğan’ın konuya dair açıklaması şöyle:

Bu, birinci derecede milli dayanışma açısından bir çağrıdır. Önce bunu başaracağız. Milli dayanışma açısından atacağımız bu adımla birlikte Türkiye olarak terörle mücadelede gücümüzü derleyip toparlayıp pekiştirmemiz lazım.

Muhtarlar Toplantısı’nda söylediğim o ifade çok daha tabii enteresandı yani benim bütün muhtarlarım kendi mahallesinde, kendi köyünde, nerede, kim var, kim yok bunları en iyi bilendir. Muhtarlarımızın dışında, ‘kim var, kim yok’ bunları en iyi bilen vatandaşımdır.

Bunları ilgili mercilere duyurmak suretiyle teröristlerle mücadelemize yardımcı olmalıdır, sadece devlet terörle mücadelede başarılı olmayabilir. Bunu bu noktada bir defa bu şekilde düşünmemiz lazım.

Ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş’ta 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından şu çağrıda bulunmuştu:

Anayasamızın 104. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olarak, PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle ve tüm diğerleriyle, adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum.