Ana SayfaGüncelGodard’ın ‘Image Et Parole’ filminin çekimleri sürüyor

Godard’ın ‘Image Et Parole’ filminin çekimleri sürüyor

HABER MERKEZİ – Fransız yönetmen Jean-Luc Godard’ın ‘Image Et Parole’ filminin çekimleri devam ediyor. Usta yönetmenin bu son filminin Cannes Film Festivali’ne yetişmeyeceği belirtiliyor.

Usta yönetmen Jean-Luc Godard’ın yönettiği Image Et Parole’nin çekimleri sürüyor.

Ancak 2014 yılında son filmi Goodbye to Language ile Cannes’da yer alan yönetmen, çok önceden çekimlere başlandığı haberini verdiği Image Et Parole filmini önümüzdeki Cannes Film Festivali’ne yetiştiremiyor.

2 yıl kadar önce çekimlerine başlanan Image Et Parole ile ilgili filmin dağıtımcısı olan Wild Bunch şirketinin yetkilisi Vincent Maraval tarafından yapılan açıklama; gösterime girmek için filmin önünde daha çok yolun olduğu yönünde.

Film Loverss’ta yer alan habere göre başka Arap dünyasına da bir bakış niteliğinde olduan ve kurguyla gerçeğin harmanlandığı filmin çekimlerinin tamamlanma tarihi ile ilgili verilen net bir bilgi de bulunmamakta.

Jean Luc Godard hakkında

3 Aralık 1930’da Paris’te doğdu. Sorbonne’da etnoloji öğrencisi olduğu yıllardan beri tutkulu bir sinemaseverdi. Cahiers du Cinéma’da sinema eleştirileri yazdı.

İlk kısa filmlerini 1950’lerin ortalarında İsviçre’de, ilk konulu uzun metraj filmi “A bout de souffle/Serseri Aşıklar”ı ise 1959’da Paris’te çekti.

Yeni Dalga’nın öncülerinden biri olan yönetmen, daha sonra artık birer sanat sineması klasiği kabul edilen bir dizi film çekti.

1968’de Paris’te ve Cannes’daki ayaklanmalara katılması, yapıtlarında giderek artan politikleşmeyi pekiştirdi ve sinemanın maddi temelini sorgulayan bir dizi didaktik Marksist–Maoist filme imza attı; o zamandan beri, yapıtlarının çoğu yaratıcı işbirliklerinden doğmuştur.

Dziga Vertov grubunun kurucularındandı. Son yirmi beş yılda zamanını sinema ve televizyon projeleri arasında paylaştırıp, görüntü kültüründen, kadın-erkek ilişkisinin dinamiklerine kadar birçok konu üzerine tamamen kendine özgü ve kışkırtıcı incelemeler sundu.

Filmografisinde Passion, In Praise of Love, New Wave ve Wind from the East gibi yapımlar yer alıyor.