Ana SayfaGüncel‘HDP binalarına saldırmak toplumsal barışımızın altına dinamit koymaktır’

‘HDP binalarına saldırmak toplumsal barışımızın altına dinamit koymaktır’

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Gürsel Tekin, HDP binalarına yönelik saldırılara tepki göstererek, “Bu toplumsal barışımızın altına dinamit koymak demektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gündemdeki gelişmelere ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Ankara’da, 1 Haziran 2013’te Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ün öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan polis Ahmet Şahbaz’a 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verilmesine tepki gösteren Tekin, şöyle konuştu:

Sanığın cezası da paraya çevrildi. İnsan hayatının ne kadar basit olduğu görülüyor. ‘Talimatı ben verdim’ diyenler vardı.

  Sarısülük davasında karar: Polis Şahbaz'ın hapis cezası para cezasına çevrildi

‘HDP binalarına saldırmak toplumsal barışımızın altına dinamit koymaktır’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) binalarına yönelik saldırılara da değinen Gürsel Tekin, tepkisini şöyle ifade etti:

CHP binalarına değil ama CHP’li arkadaşlarımıza zaman zaman saldırılar olmuştu. HDP binalarına saldırıları kabul etmek mümkün değil. Anayasal çerçevede kurulmuş bir siyasi partinin, meşru bir partinin binalarına saldırmak, bu ülkede toplumsal barışımızın altına dinamit koymak demektir.

Terörle mücadele başka bir şeydir ama meşru siyasi partilere saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Daha bu saate kadar siyasi irade herhangi bir açıklama yapmış değildir. Umut ederim ki bundan sonra böyle saldırılarla karşı karşıya kalmayız.

  Birçok ilde HDP binalarına saldırı: Beylikdüzü'nde patlama

Tekin, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi ve başkanlık sistemiyle ilgili de MHP’nin tavrını eleştirdi.

  AKP'li vekil Yeneroğlu: HDP'ye yönelik saldırılar kabul edilemez