Ana SayfaGüncelHDP milletvekilleri Demirel ve Konca tutuklandı

HDP milletvekilleri Demirel ve Konca tutuklandı

HABER MERKEZİ – Ankara’da gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır’a getirilen HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, tutuklandı. Önce serbest bırakılan ardından tekrar gözaltına alınan HDP Siirt milletvekili Besime Konca da tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, dün gece Ankara’da gözaltına alındı.

Ankara’dan Diyarbakır’a sevk edilen Demirel, Adliye’ye çıkarıldı.

Savcılık ifadesinin ardından HDP Grup Başkanvekili tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Demirel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Besime Konca da tutuklandı

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ise çıkarıldığı mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan Konca, Çağlar Demirel’in duruşmasını takip ederken yeniden gözaltına alındı.

Diyarbakır’dan tekrar Batman’a götürülen Konca’nın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verildi.

12 Tutuklu vekil

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Leyla Birlik, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdulah Zeydan 4 Kasım Cuma günü tutuklanmıştı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da 7 Kasım’da tutuklanmıştı.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletekili Besime Konca’nın tutuklanmasıyla HDP’nin 59 vekilinden 12’si tutuklanmış oldu.