Ana SayfaGüncelHDP’den ‘IŞİD videosuna’ ilişkin açıklama

HDP’den ‘IŞİD videosuna’ ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – IŞİD’in iki askeri yakarak öldürdüğünü iddia ettiği videoya ilişkin konuşan HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, “El Bab’da yaşamını yitiren askerler ve sonrasında yakılan askerlerin hangi zihniyetle yakıldığını ve bu zihniyetin AKP ile ne kadar yakın temasta olduğunu Cizre’de, Sur’da, Silvan’da, Şırnak’ta çok yakından gördük” dedi.

HDP heyeti Kandıra ve Silivri cezaevlerinde tutuklu HDP milletvekillerinin ziyaret etti.

Ziyaretin ardından heyet adına HDP Diyarbakır Milletvekili Sibet Yiğitalp açıklamalarda bulundu.

İlk olarak cezaevinde yaptıkları görüşmelere ilişkin konuşan Yiğitalp, tecrit koşullarına dikkat çekerti ve şunları söyledi:

Tecrit koşulları, cezaevlerindeki arkadaşlarımızın yaşayabileceği olumsuzluklardan haberdar olmamızı engelliyor. Milletvekilleri için çok önemli ağır hak ihlallerine tanık oluyoruz.

Yiğitalp, IŞİD’in iki askeri yakarak öldürdüğünü iddia ettiği videoya ilişkin de konuştu. Yiğitalp şöyle konuştu:

El Bab’da yaşamını yitiren askerler ve sonrasında yakılan askerlerin hangi zihniyetle yakıldığını ve bu zihniyetin AKP ile ne kadar yakın temasta olduğunu Cizre’de, Sur’da, Silvan’da, Şırnak’ta çok yakından gördük, hem de Meclis kürsüsünden dile getirdik.

Ancak bunu bir türlü kabullenmediler. Türk askerleri kendine ait olmayan topraklarda, meşru olmayan bir zeminde yaşamına son verilmesi şeklinde politikalar güdüyorlar.  Bu dönem sadece HDP’liler için değil Türkiye halklarının tamamı için zor bir dönem. İçinde bulunduğumuz savaş ortamında çıkmanın yolu sağduyulu olmaktır. Bu şiddet hepimizi yakar.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP’li Özel, Başbakan Yıldırım’a yazdı: IŞİD’in videosundaki görüntüler doğru mu?
Sonraki Haber
'Türkiye çalışanlar için en kötü 10 ülke arasında'