Ana SayfaGüncelİLEF’te CNN Türk Genel Müdürü’ne ‘zor soru’ soran 4 öğrenciye soruşturma

İLEF’te CNN Türk Genel Müdürü’ne ‘zor soru’ soran 4 öğrenciye soruşturma

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen “medya” konulu panele katılan CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’a, KHK ile işinden olan akademisyenlerden son bir yılda ölen 300 çocuğun neden haber yapılmadığına dek birçok soru yönelten ve medya eleştirisi yapan 4 öğrenciye soruşturma açıldı.

CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne (İLEF) İletişim Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi’nin çağrısıyla  “Medya ve 15 Temmuz” konulu etkinliğin konuğu olmuş öğrencilerin medya eleştirisi sonucu zor anlar yaşamıştı.

Öğrenciler Adana’daki yurtta çıkan yangınla ilgili CNN Türk’te yapılan programda sunucu Şirin Payzın’ın “tarikat yurdu” diyememesinin, yurtta ölen çocuklardan birinin babasının konuşmasının “ses gelmiyor” bahanesi ile verilmemesinin ve bir yılda 300 çocuğun ölmesinin haberleştirilmemesinin sebebini sormuş, Aktaş sorulara yanıt verememişti.

Etkinliğin görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmış ve gündem olmuştu.

Etkinliğin ardından üniversite yönetimi tarafından başlatılan soruşturmada CNN Türk’ün yayınlarına dair sorular sorarak kanalı eleştiren öğrenciler Ş.Ç., E.Ç., S.C. ve G.D. hakkında soruşturma açıldı.

‘Aktaş tehdit etti okul soruşturma açtı’

Hakkında soruşturma açılan İletişim Fakültesi öğrencisi E.Ç., “Kendisine sorular sormamız ardından ‘hepinizle görüşeceğiz’ diye tehdit etti” dedi.

Aktaş’ın tehditleri ile açılan soruşturmanın bağlantılı olduğunu kaydeden E.Ç., “O bizi tehdit etti sonrasında okul soruşturma açtı. Bunun için Aktaş’a teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

‘Öldürülen çocukları sordum soruşturma açtılar’

Söyleyişide Aktaş’a “Bir buçuk yılda öldürülen 300 çocuğu neden haber yapmadınız” diye soran Ş.Ç. ise “Aktaş, konuşmaya geldiğinde en büyük tutkusunun Beşiktaş ve 3 çocuğu olduğunu söyledi. Ben de dayanamadım ve en büyük tutkusu 3 çocuğu olan bir babaya sordum, öldürülen 300 çocuğu neden haber yapmadığını. İşte bunu için bana soruşturma açıldı” dedi.

  İLEF'in 'gazabı': Öğrenciler sordu, CNN Türk Genel Müdürü yanıt veremedi