Ana SayfaGüncelİlkokul öğretmeninden öğrencisine cinsel istismar ve şiddet

İlkokul öğretmeninden öğrencisine cinsel istismar ve şiddet

HABER MERKEZİ – Antalya’da ilkokul öğretmeni D.L.’nin öğrencilerine cinsel istismara maruz bıraktığı ve şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Öğretmen hakkında bir kız çocuğunu sınıfta iç çamaşırıyla dolaştırdığı için inceleme başlatıldı.

Antalya Hacı Hafize Saygan 2 İlkokulu’nda D.L. isimli sınıf öğretmeninin öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu ve şiddet uyguladığı belirtildi.

Hürriyet’in haberine göre olayı öğrenen aileler D.L.’yi, resmi dilekçelerle önce okul yönetimine daha sonra ise Muratpaşa İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.

Olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildi.

8 yaşındaki kızı T.’nin aynı okulda eğitim gördüğünü anlatan bir öğrenci velisi şunları aktardı:

Öğretmenimiz D.L.’nin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyoruz. Çünkü çocuklarımızın bize anlattığı şeyler inanılmaz. D.L., sınıfındaki bir kız öğrenciyi pis olmakla suçlayıp önce kazağını, sonra pantolonunu çıkarmış ve tüm sınıf önünde ‘Görüyorsunuz bunun iç çamaşırı bile pis’ diyerek rencide etmiş. Sonra da kafasını tahtaya vurmuş.

“Eşi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şef konu kapatılabilir”

Öğrencilere sorarak olayı doğrulattığını belirten veli, “Söz konusu öğrencinin velisine de konuyu aktardık. Onlar da şikâyette bulundu. Ancak söz konusu öğretmenin eşi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olduğu için konunun kapatılabileceğini söylediler. Biz ise konuyu takip etmekten vazgeçmedik” diye konuştu.

Sınıf öğretmeni D.L.’nin “Öğrencinin düğmesi kopunca pantolonu düştü” şeklinde savunma yaptığı belirtilirken, kamera görüntülerini izleyen veliler ise kız öğrencinin o gün düğmeli bir pantolon giymediğini aktardı.

“Şikayet yetkili makamlara iletildi”

Okul Müdürü Mehmet Ali Çakır ise sadece velilerin yaptığı şikayetlerin yetkili makamlara iletildiğini söyledi.

Çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları konusunda hassas olduklarını ifade eden Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, “Olayla ilgili gerekli soruşturma yapılıyor. Biz bu konularda son derece hassasız. Hiçbir çocuğumuza şiddet veya taciz uygulanmasına izin vermeyiz. Ben konuyla ilgili detaylı olarak bilgi alıyorum” şeklinde konuştu.