Ana SayfaDünyaİngiltere ve Galler’de yüzlerce polis cinsel saldırı zanlısı

İngiltere ve Galler’de yüzlerce polis cinsel saldırı zanlısı

HABER MERKEZİ – İngiltere ve Galler’de görev yapan 300’ün üzerinde polisin yıllardır hem şüphelilere hem de mağdurlara cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

Birleşik Krallık Polis Teşkilatı Denetleme Kurulu, polis teşkilatı görevlilerinin şüphelilere ve mağdurlara cinsel saldırılarına ilişkin raporuna göre, İngiltere ve Galler’de görev yapan 300’ün üzerinde polis memurunun yıllardır hem şüphelilere hem de mağdurlara cinsel saldırıda bulunduğu öğrenildi.

BBC’de yer alan habere göre raporda durum “Bugüne kadar polis teşkilatının karşı karşıya kaldığı en ciddi yozlaşma vakası” diye tanımlandı. Raporda cinsel saldırı olaylarına 306 polis memurunun yanı sıra 20 polis teşkilatı destek birimi çalışanı ve sekiz görevlinin karıştığı belirtildi.

Denetleme kurulu müfettişleri, sorunun elde edilen bulgulardan çok daha yaygın olabileceğini de vurguluyor.

Raporda Mart 2014 – Mart 2016 döneminde, 436 polis teşkilatı çalışanı hakkında görevi kötüye kullanma ve cinsel taciz suçlaması yöneltildiği ifade ediliyor ve “Buna karşılık aynı dönemde sadece 40 kişi polis teşkilatından ihraç edildi” deniyor.

Denetleme kurulu müfettişi Mike Cunningham, “Toplumun güvenliğini sağlamakla görevli birisinin cinsel tacizde bulunmasından daha kötü ne olabilir? Kamu güvenini daha derinden sarsacak bir davranış düşünemiyorum” diye konuştu.