Ana SayfaGüncelKadıköy Kent Dayanışması: Tel örgülerle yaşamak istemiyoruz

Kadıköy Kent Dayanışması: Tel örgülerle yaşamak istemiyoruz

HABER MERKEZİ – Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, İBB’nin Moda sahil yolunu tel örgülerle kapatmasına ilişkin “Tel örgülerle yaşamak istemiyoruz” başlıklı bir açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz gün Kurbağalıdere’nin kokusunu engellemek amacıyla denizden dereye su pompalama yöntemini hayata geçirmek için Moda sahil yolunu Yoğurtçu Parkı’nın sonuna kadar tel örgülerle kapattı.

Kadıköy Kent Dayanışması yayınladığı yazılı açıklamada, “Moda Sahili-Yoğurtçu Parkı boyunca tel örgülerle yaşamak istemiyoruz” ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamada, Moda parkının telle çevrilen kısmının kamusal alan olduğu hatırlatılarak, “Her gün çok sayıda insanın ve hayvanın zamanını geçirdiği bir kamusal alan. Sahille bağı kesilenler neye uğradıklarını şaşırdı. Kediler de şaşkın ve tedirgin. Günler sonra kimin astığı belli olmayan baştan savma pankartla bilgi verilmiş mi oluyor?” denildi.

Açıklamada şu ifadeler aldı:

 Projenin içeriği tam olarak ne, ne kadar sürecek, günlük hayat ve çevre dokusu ne kadar etkilenecek? Bu soruların cevabı yok. Deniz suyu dereye, yer altına döşenecek borularla verilecek. Yeni atık su boruları Yoğurtçu Caddesi’nden Mühürdar’a itme yöntemiyle döşenmişti, caddenin sadece bir bölümü trafiğe kapatılmıştı. Peki, şimdi neden upuzun bir yürüyüş yolu tamamen kapatılıyor? Tüm sahil boyunca uzun süreliğine açılacağı söylenen çukurların gereği ne?

Yaz başında Özka İnşaat yetkililerinin söz verdiği şekilde bölümler halinde ilerlense ve sadece çalışma yapılan alan boru döşenene kadar güvenlik için kapatılsa olmuyor mu? Amaç Kadıköylüleri bir fırsatını bulmuşken bezdirmek mi? İnsanlar hapishane bahçesinde yürüyor gibiyiz diye şikayet etmekte haklı değil mi?

Kurbağalıdere ıslah çalışması en başından beri plansız, gerekli ön araştırmalar yapılmadan, mühendislik hatalarıyla dolu olarak yapılıyor. Çilesini de öncelikle Kadıköylüler çekiyor. Son yanlıştan vazgeçilmesini ve sahilin tamamen kapatılarak çukurlarla doldurulması yerine boruların itme yöntemiyle döşenmesini ve bölümler halinde ilerlenmesini, sadece çalışma yapılan yerin güvenlik amacıyla geçici olarak kapatılmasını bekliyoruz.