Ana SayfaGüncelKadıköy’de sokak kedileri için 300 ‘kedi evi’ yapılıyor

Kadıköy’de sokak kedileri için 300 ‘kedi evi’ yapılıyor

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de düzenlenecek Sokak Kedisi Şenliği’nde sokak kedileri için 300 adet kedi evi yapılacak.

Kedici Dergisi tarafından 4 yıl önce başlatılan ve Kadıköy’de gelenekselleşen Sokak Kedisi Şenliği kapsamında bugün (18 Aralık) sokak kedileri için 300 adet kedi evi yapılacak.

Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek etkinlikte Moda Parkı’nda saat 14.00’de buluşacak yaşam savunucuları yaptıkları kedi evlerini kendi mahallelerine götürüp gerekli yerlere yerleştirecek.

Yeşilist’te yer alan habere göre etkinlik kapsamında kurulacak Kedi Resmi Çizim Atölyesi’nde çocukların çizdiği kedi resimleri de, yapılacak kedi evlerinin üstünü ve Kedici Dergi sayfalarını süsleyecek.

Etkinliğin çağrı metni şöyle:

Kedici Dergisi’nin artık geleneksel hale gelen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sokak Kedisi Şenliği’nin İstanbul ayağını Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile 18 Aralık 2016 Pazar günü saat 14:00’de Moda Parkı, Kadıköy’de gerçekleştiriyoruz.

Tüm hayvan severlerin katılımıyla düzenlenecek olan Sokak Kedisi Şenliği’nde oluşturulacak kedi evi yapım atölyesinde çok miktarda kedi evi yapılması ve sonrasında hayvan severlerin bu evleri semtlerindeki uygun yerlere yerleştirmeleri amaçlanıyor. Kış aylarında sokakta yaşam mücadelesi veren kediler için, soğuk ve yağmurdan korunmalarını sağlayacak birer barınak yapmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılara dağıtılacak olan kedi mamalarının da kedi evleri ile birlikte sokak kedilerine götürülmesi sağlanacak. Ayrıca şenliğe katılan çocuklar için hazırlanacak Kedi Resmi Çizim Atölyesi’nde çocukların çizdiği kedi resimleri, yapılacak kedi evlerinin üstünü ve dergimizin sayfalarını süsleyecek.

Kedici’lerin hem sokak kedilerine destek olacağı hem de hep birlikte keyifli bir Pazar günü geçireceği etkinliğimize destek ve katılımlarınızı bekliyoruz.