Ana SayfaGüncelKadınlardan Watsons’u boykot çağrısı

Kadınlardan Watsons’u boykot çağrısı

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, bir kız çocuğunun çıplak aranmaya maruz bırakılmasını Watsons mağazası önünde yaptığı eylemle protesto etti. Platform adına yapılan açıklamada, Watsons’ı boykot çağrısında bulunuldu. 

İstanbul Vialand alışveriş merkezinde (AVM) bulunan Watsons mağazasında 26 Kasım tarihinde hırsızlık yaptığı iddiasıyla, lise 3. sınıf öğrencisi kız çocuğunu çıplak aramaya maruz bırakılmasına yönelik tepkiler büyüyor.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, Eyüp’teki Vialand AVM Watsons mağazası önünde yaptıkları basın açıklaması ile yaşananlara tepki gösterdi.

Kadın Cinayetleri Acil Önlem Platformu adına açıklamayı okuyan Hülya Zabun Akdağ, “Watsons’ta mağaza müdürü ve güvenlikçiler tarafından genç bir kızın depoya götürülmesi ve çıplak aramaya maruz bırakılması tacizdir, şiddettir, işkencedir. Bahanesi olmaz” dedi.

Boykot çağrısı

Polis, güvenlik görevlisi ya da erkek devlet şiddetinin gönüllü uygulayıcısı olan herkesin kadınların hafızasında tarif edilemez yaralar açtığını belirten Akdağ, şunları söyledi:

Mağaza ürünlerini korumak adına, 17 yaşındaki bir genç kıza yaşatılan bu cinsel saldırının ve yol açtığı travmaların izi nasıl silinecek? Herkesi, kâr ve güvenlik hırsıyla kadın bedenine saldıran mağaza çalışanlarına gerekli yaptırımları uygulamayan Watsons’ta alışveriş yapmamaya davet ediyorum.

Akdağ, faillerin tedbiren görevden uzaklaştırılmasını değil, adil ve şeffaf bir biçimde yargılanmalarını talep etti ve çıplak aramanın her koşulda suç olduğunu vurguladı.

  Watsons'dan 'özür' açıklaması: Personelin ilişiği kesilmiştir
Previous post
AKP ve MHP'nin uzlaştığı 'başkanlık' teklifi Meclis'e sunuldu
Next post
İstanbul’da bombalı saldırı: Yaşamını yitirenler ve yaralılar var