Ana SayfaGüncelKaos GL ve Pembe Hayat’tan hareket atölyesi

Kaos GL ve Pembe Hayat’tan hareket atölyesi

HABER MERKEZİ – Kaos GL ve Pembe Hayat’ın LGBTİ’ler için ayda bir düzenlediği motivasyon atölyesinde bu ay Canan Kesebir ile hareket atölyesi yer alacak.

Kaos GL ve Pembe Hayat’ın LGBTİ aktivistleri için motivasyon atölyeleri düzenliyor.

Kaos GL‘de yer alan haberde, ayda bir kez yapılan buluşmaların ikincisinde bu ay tiyatro sanatçısı Canan Kesebir ile hareket atölyesinin düzenleneceği belirtildi.

Atölye, 24 Aralık Cumartesi günü saat 12.00 ile 17.00 arasında yapılacak.

Hareket atölyesi için yapılan çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

Birçoğumuz çalışma hayatından veya farklı yaşamsal kısıtlamalardan kaynaklı hareketsizlik içinde yaşamını sürdürmekte. Gün içinde bedenimizin ihtiyacı olan “hareket” için zaman ayır(a)madığımızda, bedenlerimizde hareket eksikliğine bağlı olarak, tutulmalar, kasılmalar, boyun-bel ağrıları yaşamakta, günlük hareketlerimizin kısıtlanmasıyla veya günlük yaşantımızın farklı alanlarını etkilemesiyle karşı karşıya kalmaktayız.

Fiziksel iyilik hali hiç kuşkusuz beden ve zihin dengesini, yaşam enerjisinin yenilenmesini; dolayısıyla,  organik bütünlüğün tekrar kazanılmasını ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilme olanağını sağlar. Peki bu nerede olacak? diyorsanız. “Hareket Atölye”sine bekleriz…

Etkinliğe katılmak isteyenlerin iletişim bilgilerini [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. Atölyenin nerede yapılacağı katılımcılara bildirileceği ve kontenjanın 15 kişilik olduğu da belirtildi.

Canan Kesebir

Canan Kesebir, Mersin Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü “Yaratıcı Drama” Yüksek Lisans Programından mezun oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Araştırma Bursu kazanarak Polonya Grotowki Enstitüsünde “Fiziksel Tiyatro” eğitimi aldı. Enstitüde 2002 yılından bu yana bir çok kişi ve grupla yürüttüğü çalışmalarını son üç yıldır “Teatro La Madrugada” adlı grupla sürdürmektedir.

Halen A.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yaratıcı Drama Yüksek Lisans Programında oyunculuk derslerine; Ankara Barosu Tiyatro Topluluğu eğitmenliğine ve Grotowski kaynaklı Fiziksel Çalışma atölyelerine devam etmektedir.