Ana SayfaDünyaKızıl Ordu Korosu’nun başvokali Ananyev uçak kazasından son anda kurtuldu

Kızıl Ordu Korosu’nun başvokali Ananyev uçak kazasından son anda kurtuldu

HABER MERKEZİ – Karadeniz’de düşen Rusya’ya ait uçaktan Kızıl Ordu Korosu’nun başvokali Vadim Ananyev’in son anda uçağa binmekten vazgeçerek hayatta kaldığı açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Tupolev Tu-154 tipi uçağın dün Suriye’ye gitmek için Soçi kentinden havalandıktan sonra irtibatı kesildi. 8 kişilik mürettebatla birlikte 92 kişiyi taşıyan uçağın Karadeniz’e düştüğü kaydedildi. Kazadan ise kurtulan kimsenin olmadığı açıklanmıştı.

Karadeniz’de düşen uçaktaki 64 kişi ise Suriye’ye yeni yıl konseri vermek için hareketlenen Aleksandrov (Kızıl) Ordu Korosu’nun üyeleriydi.

Russia Today’e konuşan Rus piyanist Denis Matsuyev, “Aleksandrov korosu tüm dünyada kültürümüzü yansıtan eşsiz bir topluluktu. Verdikleri konserler her zaman büyüleyiciydi. Trajediyi yorumlamak çok zor, içimizi acıtıyor. Korodakilerin çoğunu bizzat tanırdım. Aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Matsuyev ayrıca, korodaki başvokal Vadim Ananyev’in de çocuğunun doğması nedeniyle son anda uçağa binmekten vazgeçtiğini ve ölmekten kurtulduğunu belirtti.

  'Telafisi imkansız bir kayıp': Kızıl Ordu Korosu
  Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçak düştü
Previous post
8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarın cezası: 13 yıl
Next post
Cumhurbaşkanlığı: Koalisyon'un El Bab'a hava desteği vermemesi kabul edilemez