Ana SayfaGüncelKızına cinsel istismarda bulunan erkeğe 48 yıl hapis

Kızına cinsel istismarda bulunan erkeğe 48 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Eskişehir’de C.K. isimli bir erkek öz kızına 13 yaşından beri tecavüz etmek suçuyla yargılandığı davada 48 yıl 9 ay hapse mahkum edildi.

Eskişehir’de öz kızı N.K.’ye 13 yaşından bu yana sistematik bir şekilde cinsel istismara maruz bıraktığı iddiası ile yargılanan C.K. isimli erkeğin yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

N.K.’nin şikayeti üzerine açılan davada mahkeme heyeti, C.K.’yi tecavüz suçunu birden fazla kez işlemesi nedeniyle 45 yıl, hürriyetten yoksun bırakmak suçundan da 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 48 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Dava sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan avukat Betül Nuran Karataş, verilen kararın doğru olduğunu ve Sivil toplum kuruluşlarının bu suçlara karşı ses çıkarmalarının önemli olduğunu söyledi.

Karataş şunları ifade etti:

Bu tür dosyalarda özel ceza infaz yasasının uygulanması gerekiyor. Hiçbir şekilde indirimlerin olmamalı ki bu dosyamızda olmamıştır. Bu tür dosyalarda şüpheden sanık yararlanır ilkesini daha ince yorumlanması ve kolay kolay kimsenin kimseye hele ki bir kızın babasına böyle bir konuda iftira atmayacağını gözden kaçırmamak gerekir.

Her seferinde savunulan şeydir ‘ben yapmadım’. Herkesin kendisini savunmaya hakkı olduğu doğrudur. Lakin adalet dediğiniz şey, geç gelmeyendir. Adalet dediğiniz şey, şüpheyi ortadan kaldırandır. Umarız bu ve bundan sonraki dosyalarımızın tamamında bu ve buna benzer kararlar çıkacaktır. Çocuklarımız istismar edildiği andan itibaren bunu yapan kişiler başlarına geleceği bilecek. Son 2 senedir bu konudaki davalar o kadar çok arttı ki. Belki bunlar sadece mahkemelere sunulanlar, belki bunlar sadece şikayet edilenler. Tüm mağdurlara sesleniyorum ‘korkmayın’. Emin olun arkanızda size destek olacak bir çok insan bulacaksınız. Korkmayın ve başvurularınızda bulunun. Size haksızlıkta bulunanların hepsi gereken şekilde yargılanacak ve ceza alacaktır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anayasa teklifi: Cumhurbaşkanı'na Meclis'i fesih yetkisi veren madde geçti
Sonraki Haber
Anayasa teklifi: Cumhurbaşkanı'na OHAL yetkisi veren madde de geçti