Ana SayfaGüncelKoç Üniversitesi’nden ’25 Kasım’ standı açan öğrencilere soruşturma

Koç Üniversitesi’nden ’25 Kasım’ standı açan öğrencilere soruşturma

HABER MERKEZİ – Koç Üniversitesi’nde 25 Aralık Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için stant açan kadın öğrencilere okul tarafından soruşturma açıldı. Öğrenciler, standın yanından geçen bir erkek öğrencinin de soruşturmaya dahil edildiğini söyledi.

Koç Üniversitesi’nde 25 Aralık Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için stant açıldı, okul yönetimi 4 öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Soruşturma, Kadın Dayanışma Topluluğu üyelerinin 25 Kasım’da Taksim’de yapılan gece yürüyüşüne çağrı yapmak için Öğrenci Merkezi’nde açtıkları stant nedeniyle başlatıldıç

ETHA‘da yer alan habere göre özel güvenlik görevlisi öğrencilerin yanlarına gelerek “Sizi aşağıdan çağırıyorlar” dedi.

Öğrenciler durumu şöyle anlattı:

Dekanlık’tan “Bu çalışma izinsiz, kaldırın” dediler. Öğrenci işleri ile ilgilenen dekanla görüştükten sonra masayı ve afişleri toplayarak sandalyelerde oturmaya ve bildiri dağıtmaya devam ettik. Olayın ardından hakkımızda YÖK’ün Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 15. maddesi gereğince soruşturma açıldı.

Haklarında soruşturma açılan öğrenciler, standın yanından geçen bir erkek öğrenciye bile soruşturma açıldığını belirtti.

Disiplin kurulunda 8 Aralık’ta savunma yapacak olan öğrenciler aynı gün rektörlük önünde açıklama yapacak.