Ana SayfaGüncel‘Küçük Salyangoz Pişinga’: Kim inanır bir salyangozla karıncanın uçtuğuna?

‘Küçük Salyangoz Pişinga’: Kim inanır bir salyangozla karıncanın uçtuğuna?

 

HABER MERKEZİ – Hakan Bayhan’ın Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan ‘Küçük Salyangoz Pişinga’ isimli çocuk kitabı raflardaki yerini aldı.

‘Küçük Salyangoz Pişinga’ Hakan Bayhan’ın ‘Bahçedeki İncir Ağacı’ ve ‘Karıncalar Ülkesine Yolculuk’tan sonraki üçüncü kitabı.

Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan kitapta kahramanlar, mekanlar, konular değişse de Bayhan’ın şifreleri değişmiyor: hayalperestlik, dostluk, yolculuk, işbirliği, cesaret ve yoldaşlık.

İlk okuma kitabı olarak da önerilen Küçük Salyangoz Pişinga, 6 yaş üstü tüm çocuklar için raflardaki yerini aldı.

Zeynep Şimşek de kitaptaki resimlerin yaratıcılığını üstlendi.

Tanıtım

Pişinga, Çengelköy Çınaraltı’nı mesken tutan hayalperest ve yağmursever bir Salyangoz. Doğa’nın güzelliklerine karşı çok duyarlı, hatta biraz romantik bir Salyangoz.

Herkesin hayatında dönüm noktaları vardır. Bir tanışma, bir yolculuk, bir tesadüf… Bazen hayatımızın akışını değiştiriverir. Hayatımızda olup bitenler de bizi!

Bu çok katmanlı öykünün fonunda İstanbul kadim, güzel, masalsı… Serüvenlere ilham olan hep O!

Karınca Fuyahiba ile tanışmak da böyle bir dönüm noktası olur Salyangoz Pişinga için. Tesadüfen başlayan ilişkileri, ortak noktalarını keşfedince çabucak dostluğa dönüşür. Uçmayı ve İstanbul’a gökyüzünden bakmayı hayal eden iki dost, Yeşildüdükçün’ün kanatlarında doyumsuz bir yolculuğa çıkar. Kanatları olmayan bu iki minik canlı için yolculuk, bir anda tehlikeli bir serüvene dönüşür. Dostlukları tehlikelerle sınanır ama bu zorluklardan hem dost, hem de yoldaş olarak çıkmayı başarırlar. Şamila’nın da katkısıyla serüven, büyülü bir güzelliğe bürünür.

Pişinga bu dönemeçte sadece hayallerini gerçekleştirmekle kalmaz, gerektiği anda cesaretini kuşanarak hem arkadaşını kurtarır, hem de özsaygısını güçlendirir. Zaten bizi biz yapan, seçimlerimiz değilse nedir?

İşte bu yüzden: Bütün umudumuz kitaplarda, kitaplarla büyüyen çocuklarda!

pis%cc%a7inga

Hakan Bayhan

hakan-bayhan1964 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1989 yılında gazetecilik mesleğine foto muhabir olarak başladı. Muhabirlik, editörlük ve görsel yönetmenlik yaptı. Birçok gazete ve dergide müzik ve kitap yazıları yazarken diğer yandan çocuk edebiyatıyla ilgilenmeye başladı. PEN Türkiye üyesi olan Bayhan’ın ilk masal kitabı Bahçedeki İncir Ağacı 2013’te, Karıncalar Ülkesine Yolculuk ise 2015 yılında Yitik Ülke Yayınları’nca yayımlandı. Küçük Salyangoz Pişinga yazarın üçüncü eseridir.

Zeynep Şimşek

1992 yılında İstanbul, Şişli’de doğdu. Sekiz yaşından beri çizim yapıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Almanya’da Burg-Giebichenstein Sanat Yüksek Okulu, Figüratif Heykel Bölümü’nde eğitim aldı. Son birkaç yıldır profesyonel illüstratör olarak çalışmaktadır. Halen Almanya’nın Halle şehrinde heykel ve illüstrasyonla ilgilenmeye devam etmektedir.