Ana SayfaGüncelKurtulmuş’tan ‘IŞİD videosu’ açıklaması: Medya ayağını denk alsın

Kurtulmuş’tan ‘IŞİD videosu’ açıklaması: Medya ayağını denk alsın

HABER MERKEZİ – IŞİD’in iki askeri yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoya ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, teyit edilmiş bir bilginin olmadığını söyledi ardından da medyaya yüklendi. Kurtulmuş, “Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi muhabirinin IŞİD’in iki askeri yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoya ilişkin sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş “teyit edilmiş” bir bilgi olmadığını söyledi ve ardından da “Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar” ifadeleriyle medyaya yüklendi.

Kurtulmuş’un açıklaması şöyle:

Bu video görüntüleriyle ilgili henüz teyit edilmiş bir bilgi yoktur, olsa kamuoyu ile paylaşırız. Ama teşekkür ediyorum, bu tür terör örgütleri dünyanın en aşağılık mekanizmaları. Video yayınlayarak halkı korkutmaya, çaresizliğe itmeye çalışıyor. Herkes birbirinden korksun istiyorlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye şu an da DEAŞ’la fiilen savaş halindedir. Oturduğu masada uyduruk görüntülerle Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Kimse duyarsızlık içinde olmasın, bu milli bir sorumluluktur. Herkesin bu vazifeyi kendi içinde hissetmesi lazım. Çok şükür ulusal medyada son dönemde ciddi bir dayanışma var, haberleri milli menfaat süzgecinden geçirerek değerlendiriyorlar.

Kurtulmuş’un açıklamasından diğer satırbaşları ise şöyle:

Yeni anayasa

Kaçla geçerse geçsin referanduma gidecek. Burada herkesin sözlerine dikkat etmesi lazım. Desteği parlamentodaki vekiller verirse bu teklif millete gider, millet de evet derse kimsenin gücü yetmez. Kapalı kapılar arkasında Cumhurbaşkanı, AYM Başkanı şu olur diyerek al gülüm vergülüm zamanı da tarihe karışmıştır. Herkesin üslubuna dikkat etmesi lazım. Daha güçlü bir yönetim modeline sahip Türkiye kurulsun istiyoruz. Milli mücadele kimsenin tapulu malı değildir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucu Başkomutanıdır, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin şimdiki başkomutanıdır. Bırakın bazı değerlerimiz ortak kalsın. Allah aşkına dokunmayın. Mustafa Kemal Atatürk üzerinden 2017 yılında yapılacak referandumu yönlendirmeye çalışmak çok büyük bir talihsizliktir.

OHAL

OHAL laf olsun diye ortaya konmuş bir şey değildir. Eğer OHAL uygulamaları olmasaydı teröre karşı atılan birçok adım atılamazdı. Bugün için şu ya da bu şekilde alınmış bir kararımız yok.

Fırat Kalkanı

Musul’daki DEAŞ unsurları oradaki varlıklarını sürdürüyorlar. Türkiye El Bab operasyonlarıyla ilgili tüm tarafları bilgilendirmektedir. Cerablus, El bab, Münbiç meselesi… Başta verilen söz çerçevesinde PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna gitmesi inşallah gerçekleşecektir. Kimse Türkiye’ye yardım etmese de Türkiye El Bab operasyonlarını milli gücüyle çözebilecek düzeydedir.

 

Previous post
Bu parkın tamamı atık malzemelerle tasarlandı
Next post
"Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz" pankartına beraat