Ana SayfaEkolojiNejat İşler de destek verdi: Bodrum’da harabe ev çocuk kütüphanesine dönüştürüldü

Nejat İşler de destek verdi: Bodrum’da harabe ev çocuk kütüphanesine dönüştürüldü

HABER MERKEZİ – Bodrum’da terk edilmiş bir ev onarılarak çocuklar için kütüphaneye çevrildi. Kütüphaneye, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Ada Uz’un adı verildi. Gönüllüler tarafından başlatılan kampanyaya Nejat İşler de destek verirken çocuklara sorumluluk bilinci aşılamak için kütüphanenin düzeni ve temizliğini kendilerinin yapması sağlanıyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Peksimet köyünde bir grup gönüllü, terk edilmiş bir evi onararak çocukların kitap okuyup keyifli zaman geçirebileceği bir kütüphane inşa etti.

Atıl durumdaki evi kütüphaneye çevirmek için gönüllüler tarafından kolektif bir çalışma yürütülürken, sosyal medyada başlatılan kampanya sayesinde 4 binden fazla çocuk ve hikaye kitabı toplandı.

Kütüphaneye geçirdiği trafik kazası sonucu 17 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden 10 yaşındaki Ada Uz’un adı verildi.

Duvarlarını ressam Mine Aslan’ın boyadığı kütüphanenin zemin fayansları ise mahalle sakinleri tarafından imece usulü yapıldı.

Kütüphane için toplanan ihtiyaç fazlası kitaplar ise okulları ve kütüphaneleri yıkılan Kürt kentlerine gönderilecek.

‘Nejat İşler kampanyanın büyümesini sağladı’

dihaber’e konuşan heykeltıraş Feridun Yıldız, kütüphanenin çocukları okumaya daha çok teşvik edeceğini söyledi.

Kütüphane’nin yapımının ardından kitap kampanyası başlattıklarını kaydeden Yıldız, şunları ifade etti:

Bodrum’da yaşayan sanatçımız Nejat İşler başta olmak üzere diğer sanatçılar kampanyanın büyümesini sağladı. Kısa sürede 4 bini aşkın kitap topladık. Kütüphanemize toplanan kitapların bir bölümünü Diyarbakır ve Mardin gibi şehirlerimizdeki okulları ve kütüphanesi yıkılan çocuklarımıza göndereceğiz.

Yardımlar sadece kitap ile sınırlı kalmayacak kırtasiye ve okul malzemeleri de Kürt illerindeki çocuklara ulaştıracağız.

‘Kütüphanenin düzeni ve temizliği çocukların elinde’

Yıldız, şöyle devam etti:

Kütüphanenin sadece çocuklara hitap etmesi ve sürekli kendi akranları ile muhatap olmaları onlara kitap sevgisini aşılıyor. Çocuklar kendi kütüphane başkanlarını seçti. Kütüphanenin düzeni ve temizliğini kendileri yapıyor. Bu gibi işler çocuklara sorumluluk bilincini aşılıyor. Ada Uz’u da unutmayalım diye onun adına bir köşe yaptık. Bodrum, yatlardan ibaret değil, Bodrum’da yoksul aileler de var çocuklarına kitap alamayan tarlalarda yevmiye ile çalışan Kürt illerinden göçen insanlar da var.

Kütüphane projesi ile biz kimseye bir şey bahşetmedik. Bu proje birkaç burjuva entelinin kendisini tatmin ettiği bir çalışma değil. Teknolojinin bu kadar hızlı ilerlemesi insanları kitaptan her geçen gün biraz daha uzaklaştırıyor. Kitap okuma alışkanlığını bir sonraki nesile aktarmak için mutlaka bireylere çocukluğundan itibaren kitap sevgisi aşılanmalı.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Faik Bulut: Türkiye Bab'da çakılıp kaldı ve tıkandı
Sonraki Haber
Özsavunma kazandı: Kendisine şiddet uygulayan eşini öldüren kadın serbest bırakıldı