Ana SayfaGüncelNoel Ana ve Babaların hediyeleri Türk, Kürt, Romen ve mülteci çocuklara

Noel Ana ve Babaların hediyeleri Türk, Kürt, Romen ve mülteci çocuklara

HABER MERKEZİ – Yıllardır her yılbaşında çocuklara hediyeler dağıtmak için bir araya gelen Noel Analar ve Babalar Grubu, bu sene Balat’taki çocuklara ulaşıyor. Grubun amacı çocukları mutlu etmek.

Her sene maddi durumu yetersiz olan çocukları verdikleri hediyelerle mutlu etmeyi amaçlayan Noel Analar ve Babalar Grubu, bu yıl da İstanbul’un Fatih ilçesinin Balat semtindeki Türk, Kürt, Romen ve mülteci çocuklara ulaşacak.

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek kurulan Noel Analar ve Babalar Grubu, bu yıl Kollektif Yaşam İnisiyatifi ile birlikte birkaç haftadır gönüllülerin bağışları ile topladığı oyuncak, giyim eşyası, kırtasiye malzemesi ve şekerleme gibi bir çocukların ihtiyaç ve isteklerine uygun ne varsa bir araya getirip, çeşitli etkinliklerle Balatlı çocuklara vermeye hazırlanıyor.

Herkesi çocuklara yardım etmeye davet eden grubun içerisinde, tiyatrocudan mimara, öğretmenden bakkal ve tekstilciye 14 kişilik bir çekirdek kadro var.

Gruba Türkiye’nin her yerinden destek ve dayanışma amacıyla hediyeler gönderiliyor.

dihaber‘e konuşan Noel Analar ve Babalar Grubu’ndan mimar Hazal Uluçay, kampanyayı bir arkadaşının hayalinden yola çıkarak başlattıklarını belirtti.

‘Bir hayali gerçek kılan’ Noel Analar

Uluçay, şunları söyledi:

Bir arkadaşımızın çantasına çocuk eşyaları koyup, kapı kapı ihtiyaç sahibi olan çocuklara yılbaşı hediyeleri dağıtmak gibi bir hayali vardı. Onu bizimle paylaştı ve biz de ‘Van’a gidebilir miyiz?’ diye sorduk. Van ve hemen ardından bir sonraki sene de Suruç Mülteci Kampı çalışmasını örgütledik.

Bu sene de Sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarımıza bir çağrıda bulundum. Tekrar bir araya gelip burada bir şeyler yapalım dedim.

“İsterdik ki Cizre, Sur ve Şırnak’a gidelim”

Cizre, Sur ve Şırnak’a gitmek istediklerini ancak zamanlarının çok dar olduğunu belirten Uluçay sözlerini şöyle sürdürdü:

O yüzden biz de İstanbul merkezli bir harekette bulunduk. Balat’ta bir mahalleyi bulduk. Bu mahallede Kürt, Türk Romen, mülteci bir sürü ihtiyaç sahibi çocuk olduğunu öğrendik ve onlar için hediyeler toplamaya başladık.

Bir tanıdığımızdan 300 tane çocuk çorabı geldi. Noel Annelerimizden birinin annesi çocuklar için hırkalar ördü. Asıl Noel Anne oymuş. Bizimle çok güzel bir dayanışma sergiledi. Kadıköy’de yurtta kalan bir kız arkadaşımız ‘Hazal abla belki biz bir şey alamayız ama bütün yurt örgü yapmayı çok seviyoruz. Hepimiz birer tane bere örebiliriz’ dedi.

En az 50 tane kız çocuğu beresi gelecek. Dayanışmanın büyüğü küçüğü yok önemli olan el vermek, gönülden vermek. Azı olan daha çok candan veriyor. Bunu gördük bu dayanışmada. Kim bu ülkede çocukların başına gelenlere kahroluyorsa, kim çocukların ayağında bir ayakkabısı olsun diyorsa biz o insanlarla yol yürüyoruz ve beraber bu işi başaracağız.

“Görmezlikten geldiğimiz her çocuk bizim kaybımızdır”

Çocukların oyuncaklara hakkı olduğunu, sadece karınlarının doyurulmasıyla yetinilmemesi gerektiğini belirten sinemacı Elif Onur, “Çocuklar şuan olayın en masum parçaları. Görmezlikten geldiğimiz her çocuk bizim kaybımızdır” dedi.

“Kendimi bununla onarıyorum”

Kendisi de bir kız çocuğu sahibi olduğunu söyleyen tiyatrocu Elif Arman şunları dile getirdi:

Sadece kendimi ve çocuğumu değil, onun dışındaki çocukları da düşünebilmek anneliği çok kocaman bir noktaya getiriyor. Ve ben de böyle bir çalışmanın destekçisi oldum. Kendimi aslında bununla onarıyorum.