Ana SayfaGüncelNuran Akkaya’nın ‘Ermeniler’ kitabına saldırı

Nuran Akkaya’nın ‘Ermeniler’ kitabına saldırı

HABER MERKEZİ – Nuran Akkaya tarafından fotoğraf çalışması sonucu ortaya çıkan ‘Ermeniler’ adlı kitabın birçok sayfası kitabevine yapılan saldırı ile yırtıldı. 

Ankara Kızılay Karanfil Sokak’ta bulunan bir kitabevinde okuyucularla buluşmak üzere raflardaki yerini alan ‘Ermeniler’ adlı kitap, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırıya uğradı.

Sadece kapağı sağlam kalan kitabın birçok sayfası yırtıldı.

dihaber’in kitabevinden bir çalışan ile yaptığı görüşmede kitabın yıpranmış olarak değerlendirildiği ve yayınevine geri teslim edecekleri belirtildi.

‘Ermeniler’

Nuran Akkaya tarafından kaleme alınan ve Alef Yayınları etiketiyle basılan ‘Ermeniler’ adlı fotoğraf kitabı, İstanbul’dan Van’daki Ahtamar Kilisesi, Hatay’daki tek Ermeni köyü olan Vakıflı Köyü’nden Kars ve Kayseri’ye kadar geniş bir coğrafyada yaşayan Ermenilerin portrelerinden oluşuyor.

Proje koordinatörlüğünü Haluk Çobanoğlu’nun yaptığı kitap, Ermenice, İngilizce, Türkçe ve Fransızca olarak bir arada metinlerle destekleniyor.

Kökleri sekiz yıllık incelikli bir çalışmaya dayanan ‘Ermeniler’ bize, portreler üzerinden kişisel hikâyeleri aktarıyor.