Ana SayfaEkonomi‘OHAL uygulamaları, Başkanlık sevdası Türkiye’yi ekonomik krize taşıyor’

‘OHAL uygulamaları, Başkanlık sevdası Türkiye’yi ekonomik krize taşıyor’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, hükümetin Türkiye’yi ekonomik krizin eşiğine taşıdığını söyledi ve bunun sebeplerini OHAL uygulamaları, KHK’larla yönetim, ‘Başkanlık sistemi’nde ısrar edilmesi ve ‘maceraperest dış politika’ya bağladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Mersin İl Örgütü’nün önünde “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?” başlıklı basın toplantısında konuştu.

Hükümetin Türkiye’yi ekonomik krizin eşiğine taşıdığını söyleyen Böke, şöyle konuştu:

Dün Türkiye’de Türk Lirası 6 kuruş kaybetti. Türk Lirası’nın her değer kaybedişinde halkların cebinden çıkıyor ve hepimizi derinden etkiliyor. Geçen hafta siyasi iktidarı uyardık. Kötü siyaset anlayışınız ve varlığınızla Türkiye’yi ekonomik krizin eşiğine taşıyorsunuz.

Hızla acilen OHAL uygulamalarına, KHK’larla hukuku ortadan kaldıran uygulamalara, bir Başkanlık sevdasıyla Türkiye’de oluşturmaya çalıştığınız rejim değişikliği gerginliğine, bütün dünya ile kavga eden ve bir gün savaşa girdiğinizi itiraf eden, iki gün sonra azar işittikten sonra bu sözlerden geri dönen maceraperest dış politikanız Türkiye’yi ekonomik krize taşıyor.

Böke, bugün yaşanan ekonomik sıkıntıların bir diğer sebebinin de ‘Başkanlık sistemi’ olduğunu kaydetti. Böke, bu konuya ilişkin “Başkanlığın sadece ekonomik krizi yaşattığını görmüyoruz. Aynı zamanda başkanlıkla sosyal felaketlerinde yaşanacağını gören bir yerdeyiz” diye uyarıda bulundu.

  Dolar ve euro rekorlarını sürdürüyor: 'TL’nin değer kaybının ana sebebi OHAL uygulamaları'

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Periyodik Tablo'ya 4 yeni element
Sonraki Haber
'Mumya' efsanesi Tom Cruise ile geri dönüyor