Ana SayfaEkonomiOHAL’le birlikte 691 şirket TMSF’ye devredildi

OHAL’le birlikte 691 şirket TMSF’ye devredildi

HABER MERKEZİ – Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte 691 şirket TMSF’ye devredildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) 5’inci ayına girerken, Fethullah Gülen Cemaati’ne finansal destek sağladığı iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Cumhuriyet’in haberine göre en son devredilen Kaynak Holding şirketleri ile birlikte TMSF’ye geçen şirket sayısı 700’e yaklaştı.

Fon bünyesindeki şirketlerin toplam değeri 60 milyar liraya, çalışan sayısı ise 40 bine dayanırken, bu şirketlerin kaç tanesinin faaliyetine devam edeceği veya tasfiye edileceği bilinmiyor.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında bugüne kadar aralarında Boydak Holding, Koza İpek Holding, Naksan Holding, Dumankaya Grubu, Fi Yapı, Akfa Holding, Yavaşçalar ve Kadıoğlu Grubu’na bağlı kurumların da bulunduğu Türkiye’de faaliyet gösteren 691 şirket TMSF’ye devredildi.

TMSF denetimine geçen 691 şirket ve kooperatif arasında bir de avukatlık bürosu var. Yüksel – Karkın Avukatlık Ortaklığı, geçen 22 Temmuz’da İstanbul Mali Polisi’nin yaptığı baskın ile gündeme gelmişti.