Ana SayfaGüncelOsmaniye’de ‘kuantumik’ bir hadise: Yanlış afiş fotoğrafıyla linç kampanyası

Osmaniye’de ‘kuantumik’ bir hadise: Yanlış afiş fotoğrafıyla linç kampanyası

HABER MERKEZİ – Osmaniye Belediyesi’nin ilk kez düzenleyeceği kitap fuarı daha başlamadan büyük bir “kriz” yaşandı. Fuar için hazırlanan afişlerde imza günü düzenleyecek “Kuantum Yaşam Döngüsü” kitabının yazarı Serdar Yeşilyurt’un fotoğrafı yerine yanlışlıkla darbe girişimi soruşturmasından yargılanan TUSCON yöneticisi Serdar Yeşilyurt’un fotoğrafı kullanılınca MHP İl Başkanlığı, “Serdar Yeşilyurt’u bu şehirde istemiyoruz” kampanyası başlattı.

Nurhak YILMAZ

Serdar Yeşilyurt, kişisel gelişim uzmanı ve yazar. Şimdiye kadar bu içerikte 5 kitabı yayınlanmış.

İnsanın “varlık”, “gerçek” ve “inanç”la imtihanını döne döne anlatmaya çalışıyor okura. “Hayatın inandıklarındır” diyor.

Doğma büyüme Adanalı Serdar Yeşilyurt. Geçmişte tamamen farklı bir iş kolunda çalışıyormuş ve kendisinin deyimiyle “kravatlı takımından” olmamayı tercih etmiş. Ve ilk kitabı olan “Kuantum Yaşam Döngüsü” 2012 yılında yayımlanmış. Peşinden diğer kitapları gelmiş.

Yaşam felsefesini, “Her bir insanda insanlığın tüm halleri mevcuttur. Sen’in ve O’nun nasıl olduğuna bakmazsan, kendini bu dünyada cehennemden kurtarırsın” sözleriyle özetliyor…

Yeşilyurt’un kitapları Uğur Tuna Yayınevi tarafından yayımlanıyor. Yayınevi yaklaşık bir ay önce, Osmaniye Belediyesi’nin 9-18 Aralık tarihleri arasında ilk kez düzenleyeceği kitap fuarına katılım kararı almış. Serdar Yeşilyurt’a da fuarda imza günü yapmak isteyip istemediği sorulmuş. Yeşilyurt, fuarın son iki günü olan 17-18 Aralık tarihlerinde imza günü için Osmaniye’ye gitmeyi takvimine almış

‘Sizden dolayı iptal edildi’

Yayınevi de, Yeşilyurt da fuar için hazırlıklarını yaparken, fuarın başlamasına 4 gün kala yayınevinin bir yetkilisi Yeşilyurt’u arıyor. Telefondaki yetkili, “Bu sabah itibariyle yayınevimizin fuara katılımı iptal edildi. Bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz” diyor.

Yetkili, “Sizden dolayı yayınevi olarak bizi programdan çıkarmışlar” diyor. Yeşilyurt’un ilk aklına gelen, “Soylu bir piç ve iffetli bir orospu” adlı kitabı oluyor. Zira daha önce, kitabının isminden dolayı “kimi çevrelerden” tepkiler almış. Osmaniye’nin muhafazakâr yapısı nedeniyle, iptalin de bu kitaptan kaynaklanmış olacağını düşünüyor. Ancak kendi deyimiyle “işin aslı çok farklı çıkıyor.”

‘Serdar Yeşilyurt’u Osmaniye’de istemiyoruz’

Yayınevi, iptal kararının aslını astarını araştırırken ortaya çıkıyor ki; fuar organizasyon komitesinin hazırladığı tanıtım katalogları ve afişlerinde, Adanalı yazar Serdar Yeşilyurt’un fotoğrafının yerine, kısa adı TUSCON olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu yöneticisi olan ve “FETÖ’nün Belçika temsilcisi” olduğu gerekçesiyle aranan Serdar Yeşilyurt’un fotoğrafı kullanılmış.

Afişlerde kullanılan bu fotoğraf şehirde infiale neden olmuş. MHP İl Başkanlığı, “Serdar Yeşilyurt’u bu şehirde istemiyoruz” kampanyası başlatmış. Hatta “Osmaniye’ye gelirse, fuarı yakar, yıkarız. Böyle bir adamın kitapları okunmaz. Bu adamın kitaplarını basan yayınevi de buraya gelemez” diyenler olmuş.

“Bir anda istenmeyen adam oldum” diyor gülerek Yeşilyurt. Aslında bu meseleyi baştan itibaren bir türlü ciddiye alamamış. Hatta yayınevinden gelen o ilk telefonda da yayınevi yetkilisinin kaygılı sesine rağmen “şaka yaptıklarını” düşünerek gülmüş.

O saatten sonra, yayınevi “Bu Serdar o Serdar değil”i kanıtlama mücadelesi başlatmış. Yazar Yeşilyurt’un fotoğrafını göndermiş yayınevi fuar organizasyonundaki yetkililere. Yayınevinin isminin, “FETÖ’cü Serdar Yeşilyurt” ile anılmaması için çabalamış. Ancak fuar yetkililerinden gelen yanıt, “Yapacak bir şeyimiz yok” olmuş. Hatta belediyedeki muhatap, “50 bin liralık reklamlarımız boşa gitti” demiş. Çünkü yanlış fotoğrafla basılan tüm tanıtım broşürleri, kataloglar vs. de belediye tarafından alelacele toplanmış.

‘Ortam sağlıklı değil’

“Şaşırmıyorum” diyor Serdar Yeşilyurt tüm bu yaşananları yorumlarken ve şunları söylüyor:

Beyin bilgileri işlerden kritik eder. İnsanlar gerçekliği sorgulamadan, böyle bir dalganın etkisine kapılarak infaz moduna girmiş. Benim yaşadığım durum bir yargısız infaz. Bu olaya bakarak da söyleyebilirim ki, şu an içinde yaşadığımız süreci çok sağlıklı görmüyorum

Hem MHP il başkanlığı, hem de Osmaniye Belediyesi yetkililerinin araştırmadan ve sorgulamadan kendisini böyle bir kampanyaya maruz bırakmalarına da anlam veremiyor ve ekliyor:

Bir kişi de dememiş mi, bu adamın FETÖ’den aranması varsa, buraya bu kadar rahat nasıl gelebiliyor? Generaller, yargıçlar, hâkimler gözaltına alınıp tutuklanıyorken, bu yayınevi kim ki böyle birinin kitaplarını yayınlıyor diye soran olmamış mı? İnternet ve iletişim çağında yaşıyoruz, bilgi çağında yaşıyoruz, bir kişi interneti açıp baksa görecek hakikati. Normal bir insanın bu şekilde muhakeme edebilmesi lazım.

Serdar Yeşilyurt’la bu görüşmeyi yaptığımız günün sonunda, Osmaniye Belediyesi yetkilileri, Uğur Tuna Yayınevi yetkililerini arayarak, “Hatanın kendilerinden kaynaklı olduğunu” kabul eden bir açıklama yaptı ve yayınevinin fuara katılabileceğini iletti. Bu haberle birlikte yaklaşık 40 saatlik bir kriz sona erdi ve yazar da rahat bir nefes aldı.

Serdar Yeşilyurt, 17-18 Aralık tarihlerinde, Osmaniye kitap fuarı “Uğur Tuna Yayınları” standında okurlarıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacak. Güvenlik kaygısı yaşamadığını söylüyor. “Osmaniye bizi istememiş ama biz hala o şehre gitmeyi ve okurlarımızla buluşmayı istiyoruz” diyor.

  MHP'li vekil: AKP'yle masaya Aristo mantığıyla değil, Kuantum mantığıyla oturduk
  MHP'li Yeniçeri: FETÖ'cü değiliz, bir anarşist kadar başımız dik
Previous post
İnsanbiçimci hurafeden uzak, hayvana yakın
Next post
Son büyük filologlardan Bahtin'in 'Söylem Türleri' eseri Türkçede