Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem’in iki nöbetçi yayın yönetmenine dava

Özgür Gündem’in iki nöbetçi yayın yönetmenine dava

HABER MERKEZİ – Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yapan Hüseyin Tahmaz ve Hayrı Şanlı’ya ‘terör örgütü propagandası’ yaptıkları iddiasıyla dava açıldı. 

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için nöbetçi yayın yönetmenliği yapan gazetecilere açılan davalara bir yenisi daha eklendi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Gazete için başlatılan kampanyada birer gün Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan Hüseyin Tahmaz ve Hasan Hayri Şanlı’ya “terör örgütü propagandası” iddiasıyla dava açıldı.

Ne olmuştu?

Özgür Gündem Temmuz 2015’ten itibaren artan baskı ve soruşturmalara karşı bir kampanya düzenlemiş ve gazeteyle dayanışmak isteyen gazeteci ve hak savunucuları nöbetçi yayın yönetmenliği yapmıştı.

3 Mayıs’ta başlayan kampanyaya 56 isim nöbetçi yayın yönetmeni olarak destek vermiş ve kampanya 7 Ağustos’ta sona ermişti.

Kampanyanın son bulmasının ardından gazeteye destek veren gazeteci, yazar, sanatçı ve hak savunucularına çok sayıda dava açılmıştı.

Kampanyaya katılan 56 isimden 50’si hakkında soruşturma açıldı. Açılan soruşturmaların 36’sı davaya dönüştü. Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya 36 davanın tamamında yargılanıyor.