Ana SayfaGüncelPolisten cinsel saldırıya maruz bırakılan kadına: ‘Sokakta ne işin vardı?’

Polisten cinsel saldırıya maruz bırakılan kadına: ‘Sokakta ne işin vardı?’

HABER MERKEZİ – Denizli’de üniversite öğrencisi bir kadına cinsel saldırıya maruz bıraktığı iddiasıyla gözaltına alınan Erol Dikmen, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kadın ise emniyette polisin, “Sabahın 6.30’unda sokakta ne işin var? Bir de ona gülmüşsün” sorusuna maruz kaldığını söyledi.

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi öğrencisi bir kadını sözlü ve fiziksel tacize maruz bırakan Erol Dikmen adlı erkek Kınıklı Polis Merkezi’nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

25 Aralık günü Denizli Kınıklı semtinde yürüyen kadın “20 ABV 21” plakalı gri bir aracı kullanan Erol Dikmen tarafından takip edildi ve sözlü olarak tacize maruz bırakıldı.

Kadının tepkisi üzerine araçtan inen Erol, yolu keserek tacizi sürdürdü. Erol’un kendisini fiziki tacize de maruz bıraktığı söyleyen kadın, “Ben caddede koşmaya başladım ve telefonumla birilerini aradım. Bu benim telefonla birilerini aradığımı görünce ortalıktan kayboldu” ifadelerini kullandı.

Kamera görüntüleri var ama adalet yok

Ardından Kınıklı Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olduğunu aktaran kadın yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Şahsın ifadesi alınacağı zaman bana haber verileceğini ve onu teşhis edeceğim söylendi. Fakat böyle olmadı. 27 Aralık günü olayın yaşandığı caddedeki güvenlik kamerasından görüntüleri polis merkezine götürdüğümde şahsın olayı inkar ettiğini, sabahın o saatinde bana yardım etmek istediğini benimse ona güldüğümü iddia etmiş. Ama elimdeki kamera görüntülerinde öyle bir durum yok.

Polisten kadına: Sabahın 6:30’unda sokakta ne işin vardı?

Emniyette “Sabahın 6.30’unda sokakta ne işin var? Bir de ona gülmüşsün” sorusuna maruz bırakıldığını ve kendisini suçladıklarını belirten kadın, “Bugün gördüğüm kadarı ile yaşadığım bu cinsel taciz olayından beni bile suçlu çıkartabilirler. Gülerek yolda yürüdüğüm iddia edildiği için” diyerek, tepki gösterdi.