Ana SayfaGüncelSebahat Tuncel’den yeni yıl mesajı

Sebahat Tuncel’den yeni yıl mesajı

HABER MERKEZİ – Tutuklu bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, yeni yıl mesajı gönderdi. Tüm hakların yeni yılını kutladığını belirten Tuncel, “Halklarımıza, kadınlara, ezilenlere, işçi sınıfına, ekoloji mücadelesi yürüten tüm herkese mücadeleyi büyütme ve dayanışmayı güçlendirme sorumluluğu yüklüyor” ifadelerini kullandı. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden yeni yıl mesajı gönderdi.

Mesajında, “demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren emekçilerin, kadınların ve işçi sınıfının 2016 yılında devletin baskı, zor ve sindirilme politikalarına maruz bırakıldığını” ifade eden Tuncel, müzakere ve barış olanaklarının ortadan kaldırılarak savaş ve çatışmanın esas alındığına dikkat çekti.

Tuncel’in yeni yıl mesajının devamı ise şu şekilde:

Kentlerimizin yerle bir edilmesi, Partimize ve bileşeni olduğu HDP’ye yönelik sürdürülen siyasi soykırım operasyonları, halk iradesini gasp ederek belediye eş başkanlarımızın tutuklanmasını hep beraber yaşadık ve yaşıyoruz. Bu saldırılar devletin bir başarısı değil aksine başarısızlık ve çözümsüzlük olduğunu ortaya koymuştur.

Kürt sorunu güvenlik sorunu değil, siyasi bir sorundur ve ancak siyaseten çözülür. Aksi her tür politikayı denemek, süreci uzatmaktan başka bir şey ifade etmez. Bu nedenle önümüzdeki dönem siyasal mücadelenin çok daha etkin, aktif verilmesi gerekir. Bu bağlamda partimize daha büyük sorumluluk düşmektedir.

2017 yılı halklarımıza, kadınlara, ezilenlere, işçi sınıfına, ekoloji mücadelesi yürüten tüm herkese mücadeleyi büyütme ve dayanışmayı güçlendirme sorumluluğu yüklüyor.

Bu vesile ile tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum.

Herkese selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Sebahat Tuncel

Silivri F Tipi Yüksek Güvenlikli İnfaz Kurumu

Silivri / İstanbul