Ana SayfaÇalışma YaşamıŞirvan’daki madende çalışan işçiler gerekçesiz işten çıkartıldı

Şirvan’daki madende çalışan işçiler gerekçesiz işten çıkartıldı

HABER MERKEZİ – Siirt’in Şirvan ilçesinde heyelan sonucu yaşanan iş cinayetinde 12 işçinin yaşamını yitirdiği 4 işçinin ise hala göçük altında olduğu bakır madeninde işçilerin işine gerekçe gösterilmeden son verildi.

Siirt’in Şirvan ilçesinde 17 Kasım’da heyelan kayması sonucu 12 işçinin yaşamını yitirdiği 4 işçinin ise hala göçük altında olduğu Ciner Holding’e ait bakır madeninde çalışan diğer işçilerin de işine son verildiği öğrenildi.

Evrensel gazetesinden Hasan Akbaş’ın haberine göre iş cinayetinden sağ kurtarılan işçiler, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı.

Haberde ismini vermek istemeyen bir işçinin “Yüzlerce işçiyi işten attılar. Herkes göçünü alıp köyüne döndü. Sadece 30-40 işçi kaldı, onlar da arama çalışmaları için bırakıldı. İşten çıkarmalarla ilgili gerekçe bildirilmedi ama şirket yetkilileri eskisi gibi buralara gelmiyor. Ana firma yöneticileri de yok. Burası ıssızlaştı. Bir yetkili, ‘İşler karışık, madenin ne olacağı belli değil’ demiş” ifadelerine yer verildi.

İşten çıkarılan başka bir işçi ise durumu şu ifadelerle anlattı:

İlk başta kimse arayıp sormadı bizi. Burada iş yok, evlerinize gidin dinlenin denildi. Telefonla arandık, artık işe gelmeyin işten çıkarıldınız dediler ve bir şey dememize fırsat vermeden telefonu kapattılar. Antlar, C3 ve Nasıroğlu şirketlerinin hepsinde işçiler atıldı. Gerekçe söylenmedi, şimdi şirket yetkililerine de ulaşamıyoruz. Tazminat ve benzeri haklarımız da verilmedi, ne olacağıyla ilgili bir şey söylenmedi.

 

 

 




Önceki Haber
'İmece'den ev işçilerinin hak ve sorunları için çalıştay
Sonraki Haber
Dolar ve euro rekorlarını sürdürüyor: 'TL’nin değer kaybının ana sebebi OHAL uygulamaları'